Šios maistingos, daug kur augančios lapinės daržovės leis lengvai pasigaminti skanią, sveiką ir šildančią sriubą. Rekomenduojame patiekalą pagardinti augaline grietine, sojų pienu ar kitais mėgstamais priedais.
Reikės:
3–4 porcijoms
- 4 mažų bulvių
- 1 svogūno
- 2 česnakų skiltelių
- 80 g šviežių nuplautų rūgštynių lapų
- 2 kubelių daržovių sultinio (kiekis gali skirtis pagal instrukcijas ant jūsų sultinio pakuotės)
- 1,5 l vandens
- 1–2 a.š. alyvuogių aliejaus
- Saujos šviežių petražolių
- Žiupsnio pipirų
- Druskos (jei prireiktų)
Eiga:
- Užvirinkite 1,5 l vandens.
- Nuskuskite ir kubeliais supjaustykite bulves. Tada sudėkite jas į verdantį vandenį ir virkite maždaug 15 minučių arba kol suminkštės.
- Susmulkinkite česnakus, svogūną ir apkepkite keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Suberkite pakepintas daržoves į puodą su verdančiomis bulvėmis.
- Kartu sudėkite ir sultinio kubelius.
- Kai bulvės bus beveik išvirusios, kartu į puodą sudėkite kiek pasmulkintas rūgštynes, pipirus ir pavirkite dar 5–8 minutes.
- Jei norisi, įberkite druskos.
- Daržovėms išvirus, sudėkite smulkintas petražoles.
- Patiekite su augaline grietine arba sojų pienu. Sriubą galite valgyti ir be priedų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)