Rūgštynių sriuba

Skirtingi metų laikai nemažai žmonių paskatina subalansuoti savo mitybą pagal sezoninius ingredientus. Nors vasara dažniausiai valgomos šaltos sriubos (tokios kaip šaltibarščiai), sriubų racioną galima paįvairinti ir šviežiomis rūgštynėmis.

Šios maistingos, daug kur augančios lapinės daržovės leis lengvai pasigaminti skanią, sveiką ir šildančią sriubą. Rekomenduojame patiekalą pagardinti augaline grietine, sojų pienu ar kitais mėgstamais priedais.

Reikės:

3–4 porcijoms

  • 4 mažų bulvių
  • 1 svogūno
  • 2 česnakų skiltelių
  • 80 g šviežių nuplautų rūgštynių lapų
  • 2 kubelių daržovių sultinio (kiekis gali skirtis pagal instrukcijas ant jūsų sultinio pakuotės)
  • 1,5 l vandens
  • 1–2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • Saujos šviežių petražolių
  • Žiupsnio pipirų
  • Druskos (jei prireiktų)

Eiga:

  1. Užvirinkite 1,5 l vandens.
  2. Nuskuskite ir kubeliais supjaustykite bulves. Tada sudėkite jas į verdantį vandenį ir virkite maždaug 15 minučių arba kol suminkštės.
  3. Susmulkinkite česnakus, svogūną ir apkepkite keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Suberkite pakepintas daržoves į puodą su verdančiomis bulvėmis.
  4. Kartu sudėkite ir sultinio kubelius.
  5. Kai bulvės bus beveik išvirusios, kartu į puodą sudėkite kiek pasmulkintas rūgštynes, pipirus ir pavirkite dar 5–8 minutes.
  6. Jei norisi, įberkite druskos.
  7. Daržovėms išvirus, sudėkite smulkintas petražoles.
  8. Patiekite su augaline grietine arba sojų pienu. Sriubą galite valgyti ir be priedų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis