Sėklainius rekomenduojame kepti karščiui atsparioje silikoninėse formose, kuriose gaminami mini keksiukai, saldainiai ir kiti nedideli desertai.
Reikės:
- 100 g saulėgrąžų sėklų
- 40 g moliūgų sėklų
- 30 g sezamo sėklų
- 30 g avižinių dribsnių
- 55 g agavų sirupo
- 50 g džiovintų spanguolių (nebūtina)
Eiga:
- Į silikoninės formelės duobutes išdėliokite džiovintas spanguoles. Jei uogų neturite, šį žingsnį galite praleisti.
- Sausoje keptuvėje paskrudinkite saulėgrąžų bei moliūgų sėklas ir avižinius dribsnius (kiekvieną ingredientą atskirai). Tada į bendrą keptuvę supilkite visus prieš tai paskrudintus ingredientus, sezamo sėklas ir agavų sirupą. Kaitinkite 2 minutes (vidutinio karštumo keptuvėje), intensyviai maišydami.
- Pasinaudodami arbatiniu šaušteliu išdalinkite karštą masę į formelės duobutes ir stipriai paspauskite.
- Po maždaug 15 minučių sėklainius galite išimti iš formos ir patiekti. Patariame sėklainius suvartoti per 3–4 dienas. Laikant ilgiau, sėklainiai praranda traškumą. Užšaldę šaldiklyje, užkandžius traškius išsaugosite traškius net keletą mėnesių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Puodų ir knygų klubui
Nuotrauka: Cathal Mac an Bheatha (Unsplash)