Reikės:
2 porcijoms
- 100 g špinatų ir gražgarstės mišinio
- 1 mažo agurko (supjaustyto plonais griežinėliais)
- 1/2 stiklinės šviežių arba šaldytų (prieš gaminant – atšildytų) žirnelių
- 6 didesnių braškių (supjaustytų griežinėliais)
- 1/2 raudonojo svogūno (susmulkinto)
- 2 saujų migdolų riešutų, jų riekelių arba graikinių riešutų
Padažui
- 1 stiklinės braškių
- 3 a.š. tarkuoto imbiero
- 2 v.š. žalios citrinos (laimo) sulčių
- 1 a.š. klevų sirupo
- 1 v.š. riešutų sviesto
- Žiupsnelio druskos
Eiga:
- Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į smulkintuvą arba trintuvą ir sutrinkite iki vientisos tekstūros.
- Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepkite sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsinkite.
- Į lėkštes paskirstykite špinatus (jei lapai dideli, pasmulkintus) ir gražgarstę. Ant viršaus sudėkite agurką, žirnelius, braškes ir svogūną. Užpilkite padažo ir suberkite riešutus.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)