Špinatų ir žirnelių salotos su braškėmis

Šios salotos yra tikras vasaros hitas. Gaivos, sultingos ir puikiai tinkančios kaip lengvas užkandis.

Reikės:

2 porcijoms

  • 100 g špinatų ir gražgarstės mišinio
  • 1 mažo agurko (supjaustyto plonais griežinėliais)
  • 1/2 stiklinės šviežių arba šaldytų (prieš gaminant – atšildytų) žirnelių
  • 6 didesnių braškių (supjaustytų griežinėliais)
  • 1/2 raudonojo svogūno (susmulkinto)
  • 2 saujų migdolų riešutų, jų riekelių arba graikinių riešutų

Padažui

  • 1 stiklinės braškių
  • 3 a.š. tarkuoto imbiero
  • 2 v.š. žalios citrinos (laimo) sulčių
  • 1 a.š. klevų sirupo
  • 1 v.š. riešutų sviesto
  • Žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į smulkintuvą arba trintuvą ir sutrinkite iki vientisos tekstūros.
  2. Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepkite sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsinkite.
  3. Į lėkštes paskirstykite špinatus (jei lapai dideli, pasmulkintus) ir gražgarstę. Ant viršaus sudėkite agurką, žirnelius, braškes ir svogūną. Užpilkite padažo ir suberkite riešutus.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis