Špinatų ir žirnelių salotos su braškėmis

Šios salotos yra tikras vasaros hitas. Gaivos, sultingos ir puikiai tinkančios kaip lengvas užkandis.

Reikės:

2 porcijoms

  • 100 g špinatų ir gražgarstės mišinio
  • 1 mažo agurko, supjaustyto plonais griežinėliais
  • 1/2 stikl. šviežių ar šaldytų (atšildyti) žirnelių
  • 6 didesnių braškių, supjaustytų griežinėliais
  • 1/2 raudono svogūno, susmulkinto
  • Dviejų saujų migdolų riešutų ar jų riekelių, arba graikinių riešutų

Padažui:

  • 1 stikl. braškių
  • 3 a.š. tarkuoto imbiero
  • 2 v.š. žalios citrinos (lime) sulčių
  • 1 a.š. klevų sirupo
  • 1 v.š. riešutų sviesto
  • Žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą/trintuvą ir sutriname iki vientisos tekstūros.
  2. Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepame sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsiname.
  3. Į lėkštes paskirstome špinatus (jei dideli lapai, pasmulkiname) ir gražgarstę, ant viršaus sudedame agurką, žirnelius, braškes ir svogūną. Užpilame padažu ir užberiame riešutus.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis