Reikės:
2 porcijoms
- 100 g špinatų ir gražgarstės mišinio
- 1 mažo agurko, supjaustyto plonais griežinėliais
- 1/2 stikl. šviežių ar šaldytų (atšildyti) žirnelių
- 6 didesnių braškių, supjaustytų griežinėliais
- 1/2 raudono svogūno, susmulkinto
- Dviejų saujų migdolų riešutų ar jų riekelių, arba graikinių riešutų
Padažui:
- 1 stikl. braškių
- 3 a.š. tarkuoto imbiero
- 2 v.š. žalios citrinos (lime) sulčių
- 1 a.š. klevų sirupo
- 1 v.š. riešutų sviesto
- Žiupsnelio druskos
Eiga:
- Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą/trintuvą ir sutriname iki vientisos tekstūros.
- Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepame sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsiname.
- Į lėkštes paskirstome špinatus (jei dideli lapai, pasmulkiname) ir gražgarstę, ant viršaus sudedame agurką, žirnelius, braškes ir svogūną. Užpilame padažu ir užberiame riešutus.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)