Reikės:
4 sumuštiniams
- 1 indelio konservuotų avinžirnių
- 2 v.š. augalinio majonezo
- 1/2 v.š. grūdėtų garstyčių
- 2 saliero kotų, supjaustytų griežinėliais
- 1 nedidelio raudono svogūno, supjaustyto
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 2 jūros dumblių lapų (naudojamų sušiams)
- 4 traškių ruginių duonelių (ar kitos mėgstamos duonos)
- Kelių saujų smulkintų salotų lapų, špinatų ar gražgarsčių
Eiga:
- Visus ingredientus (išskyrus jūros dumblių lapus) sumetame į maisto kombainą ir kelis kartus pulsuojančiu režimu pasmulkiname. Nereikia per stipriai susmulkinti, turi likti gabaliukai (matosi nuotraukoje).
- Dumblių lapus smulkiai supjaustome/sulaužome, sumetame į bendrą masę ir gerai išmaišome.
- Ant duonos dedame salotų lapus, ant viršaus – paruoštą masę.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)