Sumuštiniai su augaliniu „tunu“

Reikės:

4 sumuštiniams

  • 1 indelio konservuotų avinžirnių
  • 2 v.š. augalinio majonezo
  • 1/2 v.š. grūdėtų garstyčių
  • 2 saliero kotų, supjaustytų griežinėliais
  • 1 nedidelio raudono svogūno, supjaustyto
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 jūros dumblių lapų (naudojamų sušiams)
  • 4 traškių ruginių duonelių (ar kitos mėgstamos duonos)
  • Kelių saujų smulkintų salotų lapų, špinatų ar gražgarsčių

Eiga:

  1. Visus ingredientus (išskyrus jūros dumblių lapus) sumetame į maisto kombainą ir kelis kartus pulsuojančiu režimu pasmulkiname. Nereikia per stipriai susmulkinti, turi likti gabaliukai (matosi nuotraukoje).
  2. Dumblių lapus smulkiai supjaustome/sulaužome, sumetame į bendrą masę ir gerai išmaišome.
  3. Ant duonos dedame salotų lapus, ant viršaus – paruoštą masę.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis