Raktažodžiai:

Sumuštiniai su karamelizuotais svogūnais

Nors svogūnų karamelizavimas užtrunka, išbandyti šį procesą tikrai verta! Karamelizuotus svogūnus galima panaudoti įvairiuose patiekaluose – kartu su makaronais, salotomis, sumuštiniais… Galimybių atrasti naujus skonius tikrai gausu!

Reikės:

Karamelizuotų svogūnų pagardui (230 g)

  • 6-7 didelių svogūnų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos

Sumuštiniams

  • Sumuštinių duonos
  • Humuso
  • Pasirinktinai: kepto tofu, saulėje džiovintų pomidorų, šviežių žolelių

Eiga:

  1. Nulupti svogūnus, perpjauti juos per puse, o tada supjaustyti juostelėmis. 
  2. Į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, sudėti į ją pjaustytus svogūnus ir pradėti kepti ant vidutinės kaitros (įkaitinti keptuvės iš anksto nereikia).
  3. Užbarstyti ant svogūnų maždaug žiupsnelį druskos, išmaišyti. 
  4. Kepti svogūnus uždengus juos dangčiu, kas kelias minutes pamaišant. Praėjus 20-30 minučių (arba kai svogūnai pradės darytis permatomi), toliau kepti be dangčio ir kas 3-5 minutes vis pamaišyti. Jeigu svogūnai pradėtų svilti, įpilti labai nedaug vandens. 
  5. Po dar 20–30 minučių svogūnai turėtų pradėti ruduoti ir karamelizuotis. Tada maišyti dažnai, kad neprikeptų (apytiksliai kas pusę minutės). Kuo labiau svogūnai ruduos, tuo dažniau maišyti. 
  6. Svogūnai gali būti laikomi paruoštais, kai visos jų juostelės taps tamsiai rudos spalvos. Pilnas karamelizavimo procesas (kepimas) iš viso užtrunka maždaug apie valandą.
  7. Sumuštiniams: ištepti šviesią duoną humusu ir ant viršaus uždėti karamelizuotų svogūnų. Labai tinka pagardinti keptu tofu ir saulėje džiovintais pomidorais, papuošti šviežiomis žolelėmis. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis