Tahini ir miso padažas

Paprastas, vos per 10 minučių pagaminamas augalinis padažas. Saldus, pikantiškas, rūgštokas ir praturtintas umami skonio natomis.

Reikės:

  • ¼ puodelio tahini
  • ¼ puodelio + 1 v.š. vandens
  • 2 a.š. klevų sirupo
  • 1 v.š. miso pastos
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 1 v.š. obuolių acto
  • ¼ a.š. česnako miltelių
  • Žiupsnis druskos (nebūtina)
  • Žiupsnis raudonojo čili dribsnių (nebūtina)

Eiga:

  1. „Ištirpinkite” miso pastą vandenyje (kambario temperatūros) – taip išvengsite gumulėlių.
  2. Sudėkite miso į mažą dubenėlį arba stiklainį drauge su likusiais ingredientais ir maišykite, kol išgausite vientisą konsistenciją.
  3. Jei norisi, koreguokite padažo skystumą įpildami daugiau vandens arba kitų pasirinktų ingredientų – padažą galima palikti tirštesnį ir skanauti kaip užtepėlę.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget

Nuotrauka: Zhang Liven (Unsplash)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis