Reikės:
- ¼ puodelio tahini
- ¼ puodelio + 1 v.š. vandens
- 2 a.š. klevų sirupo
- 1 v.š. miso pastos
- 1 v.š. sojų padažo
- 1 v.š. obuolių acto
- ¼ a.š. česnako miltelių
- Žiupsnis druskos (nebūtina)
- Žiupsnis raudonojo čili dribsnių (nebūtina)
Eiga:
- „Ištirpinkite” miso pastą vandenyje (kambario temperatūros) – taip išvengsite gumulėlių.
- Sudėkite miso į mažą dubenėlį arba stiklainį drauge su likusiais ingredientais ir maišykite, kol išgausite vientisą konsistenciją.
- Jei norisi, koreguokite padažo skystumą įpildami daugiau vandens arba kitų pasirinktų ingredientų – padažą galima palikti tirštesnį ir skanauti kaip užtepėlę.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget
Nuotrauka: Zhang Liven (Unsplash)