Reikės:
3–4 porcijoms
- 360 g neutralaus skonio tofu
- 1 raudonosios paprikos
- Maždaug 200 g cukinijų
- 1 svogūno
- 8–10 medinių iešmelių (bent 30 minučių pamirkytų vandenyje)
Marinatui
- 30 ml agavų sirupo
- 40 ml sojų padažo
- 50 g riešutų sviesto (glotnaus, be cukraus)
- 25 ml aliejaus
- 30 ml barbekiu padažo
- 1 a.š. svogūnų granulių
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. maltų imbierų
- ¼ a.š. maltų pipirų
- 30 ml vandens
Eiga:
- Suspauskite tofu popieriniais arba medžiaginiais rankšluosčiais, kad išsiskirtų kuo daugiau vandens. Tada gerai nusausinkite ir supjaustykite tofu kubeliais – tokio dydžio, kad galėtumėte patogiai suverti ant iešmelių.
- Supjaustykite daržoves panašaus į tofu didumo gabalėliais.
- Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Jei padažas atrodys per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens arba aliejaus.
- Gerai išmaišykite tofu kubelius marinate ir atidėkite inde, kuriame visi tofu gabalėliai būtų tolygiai padengti marinatu. Palaikykite šaldytuve 1 valandą arba ilgiau, kartais vis pamaišydami. Tuo pačiu metu galite į vandenį užmerkti medinius iešmelius (maždaug 30–60 minučių) – tam, kad kepimo proceso metu jie neapdegtų.
- Sumaišykite daržoves su šiek tiek aliejaus ir druskos.
- Suverkite tofu ir daržoves ant iešmelių. Likusį marinatą supilkite ant iešmelių viršaus. Jei norite, ant jų taip pat galite užberti sezamo sėklų.
- Kepkite 200 °C karščio temperatūroje – maždaug 30 minučių, po pirmųjų 15 minučių iešmelius apversdami.
- Gabalėliams iškeptus, galite valgyti iš karto.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)