Tofu iešmeliai su riešutų sviesto marinatu

Viskas, kas kepta ant laužo – dvigubai skaniau. Jei tokios galimybės neturite, iškylą gamtoje gali atstoti ir orkaitė. Riešutų sviesto marinatas puikiai įsigeria į tofu, ypač, kai kepate ant iešmelių. 

Reikės:

3–4 porcijoms

  • 360 g neutralaus skonio tofu
  • 1 raudonosios paprikos
  • Maždaug 200 g cukinijų
  • 1 svogūno
  • 8–10 medinių iešmelių (bent 30 minučių pamirkytų vandenyje)

Marinatui

  • 30 ml agavų sirupo
  • 40 ml sojų padažo
  • 50 g riešutų sviesto (glotnaus, be cukraus)
  • 25 ml aliejaus
  • 30 ml barbekiu padažo
  • 1 a.š. svogūnų granulių
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. maltų imbierų
  • ¼ a.š. maltų pipirų
  • 30 ml vandens

Eiga:

  1. Suspauskite tofu popieriniais arba medžiaginiais rankšluosčiais, kad išsiskirtų kuo daugiau vandens. Tada gerai nusausinkite ir supjaustykite tofu kubeliais – tokio dydžio, kad galėtumėte patogiai suverti ant iešmelių. 
  2. Supjaustykite daržoves panašaus į tofu didumo gabalėliais.
  3. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Jei padažas atrodys per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens arba aliejaus.
  4. Gerai išmaišykite tofu kubelius marinate ir atidėkite inde, kuriame visi tofu gabalėliai būtų tolygiai padengti marinatu. Palaikykite šaldytuve 1 valandą arba ilgiau, kartais vis pamaišydami. Tuo pačiu metu galite į vandenį užmerkti medinius iešmelius (maždaug 30–60 minučių) – tam, kad kepimo proceso metu jie neapdegtų.
  5. Sumaišykite daržoves su šiek tiek aliejaus ir druskos.
  6. Suverkite tofu ir daržoves ant iešmelių. Likusį marinatą supilkite ant iešmelių viršaus. Jei norite, ant jų taip pat galite užberti sezamo sėklų.
  7. Kepkite 200 °C karščio temperatūroje – maždaug 30 minučių, po pirmųjų 15 minučių iešmelius apversdami.
  8. Gabalėliams iškeptus, galite valgyti iš karto.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis