Trinta burokėlių sriuba

Jeigu pabodo įprastos sriubos, išbandykite kitokį tradicinių barščių variantą – trintą burokėlių sriubą. Sriuba ne tik skani bei maistinga, bet ir pasižymi labai gražia spalva. Rudens vakarams ilgėjant, spalvotas maistas praskaidrins tamsėjančias dienas.

Reikės:

2–3 porcijoms

  • 4 vidutinio dydžio burokų (nulupti svėrė 575 g)
  • 2 bulvių (nuluptos svėrė 275 g)
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1–1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. druskos (recepte naudota Himalajų druska, kitos gali būti sūresnės, todėl pirmiausia druskos galite dėti mažiau ir vėliau, pagal poreikį, papildyti)
  • 1,5 a.š. kumino prieskonių
  • 1 a.š. maltų imbierų
  • Žiupsnio pipirų
  • 2 v.š. šviežios citrinos sulčių
  • 1 a.š. obuolių acto
  • Šiek tiek petražolių (nebūtina)

Eiga:

  1. Burokus ir bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnako skilteles.
  3. Į virimo puodą įpilkite maždaug 1–1,5 v.š. alyvuogių aliejaus ir apie 3–4 v.š. vandens. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir šiek tiek pakepkite, kol prieskoniai suminkštės ir pageltonuos. Jeigu puodas pradėtų svilti, įpilkite dar šiek tiek vandens.
  4. Į tą patį virimo puodą sudėkite pjaustytus burokus ir bulves. Užpilkite šaltu vandeniu – tik tiek, kad apsemtų visas daržoves (recepte naudota maždaug 600 ml vandens). Kartu sudėkite druską ir išmaišykite.
  5. Virkite daržoves ant silpnos ugnies – maždaug 25–30 minučių arba kol burokai taps minkšti.
  6. Daržovėms išvirus, įmaišykite prieskonius (kuminą, imbierą, pipirus, citrinos sultis, obuolių actą) ir atidėkite kelias minutes pravėsti.
  7. Sumalkite visas daržoves rankiniu ar kitu pasirinktu trintuvu (iki vientisos masės).
  8. Sriubą galite pagardinti petražolėmis, sėklomis arba patiekti su augaline grietine ar grietinėle.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis