Raktažodžiai:

Trinta moliūgų ir morkų sriuba

Trintos sriubos – dažnos virtuvės viešnios, ne tik atvėsus orams. Derinkite šviežius ingredientus arba panaudokite šaldytus daržovių likučius.

Reikės:

3–4 porcijoms

  • 300 g arba maždaug 3 morkų
  • 500 g moliūgo (recepte svertas šaldytas)
  • 5–6 česnakų skiltelių
  • Pusės raudonojo svogūno
  • 1,5 kubelio daržovių sultinio
  • 1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių
  • Saujos bazilikų (šaldytų arba šviežių)
  • 1,5 a.š. kario
  • 1 a.š. ciberžolės prieskonių
  • Šiek tiek petražolių

Eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite ir daržovių sultinyje pavirkite morkas ir moliūgą – maždaug 25 minutes arba tol, kol daržovės taps minkštos. Vandens įpilkite tiek, kad daržoves tik apsemtų.
  2. Česnakus ir svogūną pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
  3. Visus kitus ingredientus bei prieskonius sumaišykite puode su virtomis daržovėmis, sudėkite keptą svogūną ir česnakus. Mišiniui kiek atvėsus, sumalkite rankiniu trintuvu.
  4. Jei norite, ant sriubos galite užberti moliūgo sėklų ir įsipilti augalinės grietinėlės.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis