Reikės:
3–4 porcijoms
- 300 g arba maždaug 3 morkų
- 500 g moliūgo (recepte svertas šaldytas)
- 5–6 česnakų skiltelių
- Pusės raudonojo svogūno
- 1,5 kubelio daržovių sultinio
- 1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių
- Saujos bazilikų (šaldytų arba šviežių)
- 1,5 a.š. kario
- 1 a.š. ciberžolės prieskonių
- Šiek tiek petražolių
Eiga:
- Smulkiai supjaustykite ir daržovių sultinyje pavirkite morkas ir moliūgą – maždaug 25 minutes arba tol, kol daržovės taps minkštos. Vandens įpilkite tiek, kad daržoves tik apsemtų.
- Česnakus ir svogūną pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
- Visus kitus ingredientus bei prieskonius sumaišykite puode su virtomis daržovėmis, sudėkite keptą svogūną ir česnakus. Mišiniui kiek atvėsus, sumalkite rankiniu trintuvu.
- Jei norite, ant sriubos galite užberti moliūgo sėklų ir įsipilti augalinės grietinėlės.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)