Trinta žiedinių kopūstų ir salierų sriuba su baltosiomis pupelėmis

Trinta žiedinių kopūstų ir salierų sriuba su baltosiomis pupelėmis

Jei manote, kad sriubos yra nuobodžios, neskanios ir beskonės, vadinasi, dar nesate ragavę visų jų variantų!

Tai patiekalas, kuriame salierai bei augalinis sultinys atsiskleidžia ryškiai ir charakteringai, pupelės prideda maistingų baltymų, o žiediniai kopūstai suteikia vitamino C. Labai lengvai paruošiama, daug ląstelienos turinti sriuba, suteikianti galimybę panaudoti visas žiedinio kopūsto dalis – nereikia nupjaustyti žiedynų, galite į puodą įmesti ir žiedinio kopūsto stiebą, ir lapus. Dar daugiau maistinės vertės ir mažiau atliekų!

Reikės:

4 porcijoms

  • 700 g žiedinių kopūstų
  • 300 g salierų
  • 240 g iš anksto išvirtų arba konservuotų baltųjų pupelių
  • 1–1,2 litro augalinio sultinio (recepto autoriai rekomenduoja pasigaminti gydomąjį Medical Medium sultinį)
  • 3 didesnių česnako skiltelių
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • Šviežių petražolių serviravimui (nebūtina)
  • Šiek tiek aliejaus

Eiga:

  1. Nuluptas česnako skilteles sutrinkite peiliu ir kelias minutes pakaitinkite puodo dugne su trupučiu aliejaus.
  2. Tada sudėkite smulkintus salierus, žiedinius kopūstus (sunaudokite visą žiedinį kopūstą) ir supilkite šiltą sultinį.
  3. Švelniai troškinkite (uždengę dangčiu) maždaug 15 minučių arba kol daržovės suminkštės.
  4. Sudėkite pupeles ir pavirkite dar 5 minutes.
  5. Sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite, įberkite smulkintų petražolių ir patiekite.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Pure Nature

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis