Tai patiekalas, kuriame salierai bei augalinis sultinys atsiskleidžia ryškiai ir charakteringai, pupelės prideda maistingų baltymų, o žiediniai kopūstai suteikia vitamino C. Labai lengvai paruošiama, daug ląstelienos turinti sriuba, suteikianti galimybę panaudoti visas žiedinio kopūsto dalis – nereikia nupjaustyti žiedynų, galite į puodą įmesti ir žiedinio kopūsto stiebą, ir lapus. Dar daugiau maistinės vertės ir mažiau atliekų!
Reikės:
4 porcijoms
- 700 g žiedinių kopūstų
- 300 g salierų
- 240 g iš anksto išvirtų arba konservuotų baltųjų pupelių
- 1–1,2 litro augalinio sultinio (recepto autoriai rekomenduoja pasigaminti gydomąjį Medical Medium sultinį)
- 3 didesnių česnako skiltelių
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Šviežių petražolių serviravimui (nebūtina)
- Šiek tiek aliejaus
Eiga:
- Nuluptas česnako skilteles sutrinkite peiliu ir kelias minutes pakaitinkite puodo dugne su trupučiu aliejaus.
- Tada sudėkite smulkintus salierus, žiedinius kopūstus (sunaudokite visą žiedinį kopūstą) ir supilkite šiltą sultinį.
- Švelniai troškinkite (uždengę dangčiu) maždaug 15 minučių arba kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite pupeles ir pavirkite dar 5 minutes.
- Sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite, įberkite smulkintų petražolių ir patiekite.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Pure Nature