Wok makaronai su teriyaki padažu ir tofu varškės sūriu

„Wok“ makaronai su Teriyaki padažu

Supaprastintas azijietiškos virtuvės patiekalas, kuriam reikalingus ingredientus greičiausiai atrasite tarp kasdien virtuvėje naudojamų produktų. Recepte rekomenduojamas daržoves galima paįvairinti – pridėti jų daugiau arba pakeisti tokiomis, kokios labiausiai patinka jums.

Reikės:

2 porcijoms

  • 3 česnakų skiltelių
  • Šiek tiek svogūno
  • Saujos (maždaug 90 g) smulkinto brokolio
  • Pusės raudonosios saldžiosios paprikos
  • 75 g pasirinktų „Wok“ makaronų
  • 90 g kietojo (angl. firm) tofu

Padažui

  • Pusės daržovių sultinio kubelio
  • 110 ml karšto vandens
  • Pusės a.š. maltų imbierų
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 2 v.š. sojų padažo
  • 1 a.š. krakmolo

Eiga:

  1. Aliejuje apkepkite daržoves, o kitoje keptuvėje – kubeliais pjaustytą tofu. Jam apskrudus, taip pat galite įmaišyti prieskonių (druskos arba iš anksto paruošto prieskonių mišinio).
  2. Atskirame inde sumaišykite visus padažui skirtus ingredientai – taip, kad jie ištirptų.
  3. Išvirtus „Wok“ makaronus vienoje keptuvėje sumaišykite su daržovėmis ir tofu. Ant visko užpilkite prieš tai sumaišytą padažą ir porą minučių pakepinkite, kol padažas sutirštės.
  4. Prieš patiekiant, makaronus tinka apibarstyti sezamo sėklomis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis