Reikės:
180 ml padažo
- 4 v.š. smulkintų petražolių
- 2 v.š. smulkintų bazilikų
- 2 česnako skiltelių
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 4 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. klevų sirupo (arba kito augalinio saldiklio)
- Žiupsnelio druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Eiga:
- Sudėkite ingredientus į smulkintuvą arba maisto kombainą ir sutrinkite iki vienalytės tekstūros. Paragaukite, ir, jei norisi, skonį pakoreguokite druska, pipirais arba citrinos sultimis.
- Jei iš karto nesunaudosite, laikykite pesto šaldytuve (sandariame indelyje), iki savaitės.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio Valgykime sveikiau (@valgykimesveikiau)