Raktažodžiai:

Ant grotelių keptos cukinijos

Kepimui ant grotelių tinka praktiškai visos daržovės, tačiau cukinijos – ypač. Mėgaukitės sveika vasara ir kitam griliaus vakarėliui pasiruoškite cukinijų griežinėlių – skanus ir lengvas užkandis garantuotas!

Reikės:

3–4 porcijoms

Eiga:

  1. Įkaitinkite kepsninę.
  2. Nuplaukite cukinijas ir supjaustykite jas 0,5–1 cm storio griežinėliais. Tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi (nebūtina) ir pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis bei druska.
  3. Sudėkite griežinėlius ant įkaitinto griliaus ir kepkite po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
  4. Patiekite su mėgstamais pagardais.

Skanaus!

Jei norite cukinijos griežinėlius pasiruošti iš anksto:

  • Dubenėlyje sumaišykite prieskonius su alyvuogių aliejumi. Aptepkite šiuo mišiniu cukinijos griežinėlius ir sudėkite į uždengiamą dėžutę arba stiklinį indą, kad griežinėliai pasimarinuotų.
  • Jei norite mėgautis cukinija be riebalų, paprasčiausiai nenaudokite aliejaus.

Už receptą dėkojame: Pure Nature (Facebook, Instagram)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis