Reikės:
3–4 porcijoms
- Maždaug 500 g arba 2 nedidelių cukinijų
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus (nebūtina)
- 1 a.š. džiovinto bazilikų
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- ½ a.š. česnako miltelių
- ½ a.š. svogūnų miltelių
- ½ a.š. jūros druskos
Eiga:
- Įkaitinkite kepsninę.
- Nuplaukite cukinijas ir supjaustykite jas 0,5–1 cm storio griežinėliais. Tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi (nebūtina) ir pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis bei druska.
- Sudėkite griežinėlius ant įkaitinto griliaus ir kepkite po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
- Patiekite su mėgstamais pagardais.
Skanaus!
Jei norite cukinijos griežinėlius pasiruošti iš anksto:
- Dubenėlyje sumaišykite prieskonius su alyvuogių aliejumi. Aptepkite šiuo mišiniu cukinijos griežinėlius ir sudėkite į uždengiamą dėžutę arba stiklinį indą, kad griežinėliai pasimarinuotų.
- Jei norite mėgautis cukinija be riebalų, paprasčiausiai nenaudokite aliejaus.
Už receptą dėkojame: Pure Nature (Facebook, Instagram)