Augalinė pica su voveraitėmis

Augalinė pica be miltų, mielių ir glitimo? Misija įmanoma! Pavaišinkite draugus gardžiu užkandžiu su voveraičių ir riešutų sūrio įdaru.

Reikės:

Picos pagrindui

  • 500 g garuose virtų ir atvėsintų bulvių
  • 80 g bulvių krakmolo
  • Jūros druskos (pagal skonį)

Pomidorų padažui

  • 1 a.š. mėgstamo džiovintų žolelių mišinio
  • Jūros druskos (pagal skonį)
  • 100 g koncentruotos pomidorų pastos
  • 1 a.š. klevų sirupo arba kokosų cukraus

Anakardžių sūriui

Voveraičių pagardui

  • 30 g svogūnų
  • 200 g šviežių voveraičių

Patiekimui

  • Saujos šviežių bazilikų
  • 120 g vyšninių pomidorų

Eiga:

Padas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir paruoškite picos pagrindą.
  2. Prieš tai garuose išvirtas bulves sutrinkite bulvių trintuvu arba šakute ir įmaišykite bulvių krakmolą.
  3. Minkykite tešlą rankomis, kol gausite tvirtą tešlos rutulį.
  4. Tada tešlos rutulį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuokite maždaug 0,5–1 cm storio picos pagrindą (arba, jei norite, kelias mažas picas).
  5. Kepkite picos padą 180 °C temperatūroje (30–35 minutes), kol jis įgaus auksinį atspalvį.
  6. Kol kepa picos pagrindas, paruoškite kitus priedus.

Pomidorų pažadas

Nedideliame dubenyje sumaišykite 100 g koncentruotos pomidorų pastos su kokosų cukrumi arba klevų sirupu, pasirinktomis džiovintomis žolelėmis ir jūros druska.

Anakardžių sūris

Sudėkite išmirkytus riešutus į maisto smulkintuvą, supilkite pusės citrinos sultis, 3–4 v.š. vandens, jūros druską, svogūnų ir česnakų miltelius ir sutrinkite iki vientisos masės.

Voveraičių įdaras

  1. Susmulkinkite svogūną, per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus.
  2. Keptuvėje (be aliejaus) apkepkite voveraites.

Pica

  1. Kai padas bus paruoštas, pirmiausiai užtepkite pomidorų padažą.
  2. Tada ant viršaus uždėkite anakardžių sūrio sluoksnį, pomidorų griežinėlius, apkepintas voveraites.
  3. Jei norite, papildomai pabarstykite žolelėmis.
  4. Kepkite picą 180 °C temperatūroje maždaug 10 minučių.
  5. Tada leiskite picai šiek tiek atvėsti ir patiekite su šviežiais bazilikais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Pure Nature (FacebookInstagram)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis