Reikės:
Picos pagrindui
- 500 g garuose virtų ir atvėsintų bulvių
- 80 g bulvių krakmolo
- Jūros druskos (pagal skonį)
Pomidorų padažui
- 1 a.š. mėgstamo džiovintų žolelių mišinio
- Jūros druskos (pagal skonį)
- 100 g koncentruotos pomidorų pastos
- 1 a.š. klevų sirupo arba kokosų cukraus
Anakardžių sūriui
- 50 g anakardžių
- 3–4 v.š. vandens
- ½ citrinos sulčių
- ½ a.š. svogūnų ir česnakų miltelių
Voveraičių pagardui
- 30 g svogūnų
- 200 g šviežių voveraičių
Patiekimui
- Saujos šviežių bazilikų
- 120 g vyšninių pomidorų
Eiga:
Padas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir paruoškite picos pagrindą.
- Prieš tai garuose išvirtas bulves sutrinkite bulvių trintuvu arba šakute ir įmaišykite bulvių krakmolą.
- Minkykite tešlą rankomis, kol gausite tvirtą tešlos rutulį.
- Tada tešlos rutulį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuokite maždaug 0,5–1 cm storio picos pagrindą (arba, jei norite, kelias mažas picas).
- Kepkite picos padą 180 °C temperatūroje (30–35 minutes), kol jis įgaus auksinį atspalvį.
- Kol kepa picos pagrindas, paruoškite kitus priedus.
Pomidorų pažadas
Nedideliame dubenyje sumaišykite 100 g koncentruotos pomidorų pastos su kokosų cukrumi arba klevų sirupu, pasirinktomis džiovintomis žolelėmis ir jūros druska.
Anakardžių sūris
Sudėkite išmirkytus riešutus į maisto smulkintuvą, supilkite pusės citrinos sultis, 3–4 v.š. vandens, jūros druską, svogūnų ir česnakų miltelius ir sutrinkite iki vientisos masės.
Voveraičių įdaras
- Susmulkinkite svogūną, per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus.
- Keptuvėje (be aliejaus) apkepkite voveraites.
Pica
- Kai padas bus paruoštas, pirmiausiai užtepkite pomidorų padažą.
- Tada ant viršaus uždėkite anakardžių sūrio sluoksnį, pomidorų griežinėlius, apkepintas voveraites.
- Jei norite, papildomai pabarstykite žolelėmis.
- Kepkite picą 180 °C temperatūroje maždaug 10 minučių.
- Tada leiskite picai šiek tiek atvėsti ir patiekite su šviežiais bazilikais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Pure Nature (Facebook, Instagram)
