Reikės:
1 porcijai
- 120 g (kelių lapų) „Iceberg“ salotų
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- 60 g (maždaug trečdalio pakelio) kieto (angl. firm) tofu
- 1–2 česnako skiltelių
- 1 a.š. barbekiu padažo
- 2 v.š. vandens
- 1 a.š. sojų padažo
- Saujos mažų duonos skrebučių arba džiūvėsėlių
Padažui
- 40 g anakardžių
- 65 g vandens
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
- 1 a.š. kaparėlių
- 1 a.š. skysčio iš kaparėlių stiklainio
- 1 v.š. citrinų sulčių
- 2 a.š. maistinių mielių
- ¼ a.š. druskos
- Nepilno a.š. (maždaug 3 g) obuolių acto
Eiga:
- Juostelėmis pjaustytą tofu ir smulkintą česnaką keletą minučių pakepinkite šaukštelyje įkaitinto aliejaus. Kartu į keptuvę supilkite barbekiu padažą, 2 šaukštus vandens, sojų padažą. Jei padažas susidarytų per skystas, galite įdėti šiek tiek krakmolo.
- Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į indą ir rankiniu arba kitu pasirinktu trintuvu sumalkite iki vientisos masės. Anakardžius prieš tai dar galima pamerkti karštame vandenyje (maždaug 20 minučių), kad jie taptų minkštesni ir geriau susitrintų.
- Suplėšytus „Iceberg“ salotų lapus sumaišykite su padažu. Jo gali būti daugoka, todėl likutį galite atsidėti dar vienai porcijai. Ant salotų viršaus sudėkite keptą tofu ir džiūvėsėlius. Ant salotų galite papildomai užberti maistinių mielių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)