Raktažodžiai:

Augaliniai kukuliai pomidorų padaže

Augaliniai kukuliai pomidorų padaže

Sotus patiekalas šildančiame pomidorų padaže – augaline interpretacija dalinasi prekių ženklas „Anamma“.

Reikės:

Pagrindui

Pomidorų padažui

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
  • Pusės stiklinės (125 ml) pomidorų tyrės
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. džiovintų itališkų žolelių
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Suberkite šaldytus „Anamma“ sojų kukuliukus ir apkepkite iš abiejų pusių (iš viso procesas užtruks maždaug 14 minučių, kepant pagal instrukciją ant pakuotės).
  2. Paruoškite pomidorų padažą. Į tą pačią keptuvę, kurioje apkepėte kukuliukus, įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pakepinkite porą minučių, kol suminkštės. Suberkite kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis malonų aromatą.
  3. Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, pagardinkite šaukšteliu cukraus, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Pakaitinkite, kol užvirs, ir pavirkite kelias minutes, kad dalis skysčio išgaruotų. 
  4. Sudėkite į keptuvę apkeptus kukuliukus, panardindami juos į padažą. Pakaitinkite dar porą minučių.
  5. Patiekite su virtais makaronais, bulvių koše ar kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: „Anamma“ (@anamma_lietuva)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis