Reikės:
Pagrindui
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 pakuotės (300 g) „Anamma“ sojų kukuliukų
Pomidorų padažui
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
- Pusės stiklinės (125 ml) pomidorų tyrės
- 1 a.š. cukraus
- 1 a.š. džiovintų itališkų žolelių
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Eiga:
- Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Suberkite šaldytus „Anamma“ sojų kukuliukus ir apkepkite iš abiejų pusių (iš viso procesas užtruks maždaug 14 minučių, kepant pagal instrukciją ant pakuotės).
- Paruoškite pomidorų padažą. Į tą pačią keptuvę, kurioje apkepėte kukuliukus, įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pakepinkite porą minučių, kol suminkštės. Suberkite kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis malonų aromatą.
- Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, pagardinkite šaukšteliu cukraus, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Pakaitinkite, kol užvirs, ir pavirkite kelias minutes, kad dalis skysčio išgaruotų.
- Sudėkite į keptuvę apkeptus kukuliukus, panardindami juos į padažą. Pakaitinkite dar porą minučių.
- Patiekite su virtais makaronais, bulvių koše ar kitais mėgstamais priedais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: „Anamma“ (@anamma_lietuva)