Reikės:
18 saldainių
- 70 g anakardžių (užmerkti karštame vandenyje bent 1 valandai arba per naktį)
- 80 g kokosų kremo
- 85 ml klevų sirupo
- 54 ml. kokosų aliejaus (ištirpinto)
- 95 g kokosų drožlių (papildomai 40 g drožlių išorei)
- 18 migdolų
Eiga:
- Trintuvu maždaug iki vientisos masės sumalti anakardžius.
- Įdėti kokosų kremą, klevų sirupą, ištirpdytą kokosų aliejų ir kokosų drožles (95 g) ir išmaišyti.
- Masę įdėti į šaldytuvą 30 minučių.
- Išėmus iš šaldytuvo paimti šaukštą masės, į vidurį jos įdėti migdolą, suspausti į rutuliuką ir apvolioti kokosų drožlėse. Tešla gali būti gan trapi, bet pabuvus šaldytuve šiek tiek sukietės.
- Rutuliukus sudėti ant kepimo popieriaus ir 1 valandą palaikyti šaldytuve. Vėliau saldainius taip pat laikyti šaldytuve.
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)