Augaliniai „Rafaelo“ saldainiai

Populiaraus nekepto deserto interpretacija, kurios pagrindas – vos keli ir labai paprasti augaliniai ingredientai. Dėl šventiškos išvaizdos saldainius galite įteikti ir kaip dovaną.

Reikės:

18 saldainių

  • 70 g anakardžių (užmerkti karštame vandenyje bent 1 valandai arba per naktį)
  • 80 g kokosų kremo
  • 85 ml klevų sirupo
  • 54 ml. kokosų aliejaus (ištirpinto)
  • 95 g kokosų drožlių (papildomai 40 g drožlių išorei)
  • 18 migdolų

Eiga:

  1. Trintuvu maždaug iki vientisos masės sumalti anakardžius.
  2. Įdėti kokosų kremą, klevų sirupą, ištirpdytą kokosų aliejų ir kokosų drožles (95 g) ir išmaišyti.
  3. Masę įdėti į šaldytuvą 30 minučių.
  4. Išėmus iš šaldytuvo paimti šaukštą masės, į vidurį jos įdėti migdolą, suspausti į rutuliuką ir apvolioti kokosų drožlėse. Tešla gali būti gan trapi, bet pabuvus šaldytuve šiek tiek sukietės.
  5. Rutuliukus sudėti ant kepimo popieriaus ir 1 valandą palaikyti šaldytuve. Vėliau saldainius taip pat laikyti šaldytuve.

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis