Reikės:
Įdarui
- 150 g anakardžių (išmirkytų karštame vandenyje – bent 30 minučių arba per naktį)
- 150 g kokosų kremo
- 1 a.š. tarkuotos apelsino žievės
- 40 ml šviežių apelsino sulčių (tam prireiks maždaug pusės apelsino)
- 3 v.š. (maždaug 40 g) klevų sirupo
- Kelių lašelių vanilės aromato
- ½ a.š. agaro ir 50 ml vandens
Pagrindui
- 165 g paprastų sausainių (be priedų)
- 70 g augalinio sviesto arba margarino
- Žiupsnelio druskos
- 1 a.š. kokosų aliejaus
Želė sluoksniui
- 50 g augalinės apelsinų skonio želė (su agaru)
- 250 ml šalto vandens
Eiga:
- Smulkiai sutrupinkite sausainius (galite tai daryti ir trintuvu, tuomet palikite ir didesnių sausainių gabaliukų). Sumaišykite juos su margarinu, druska bei aliejumi. Tolygiai paskirstykite masę, įspausdami ją torto formelėje, ir atidėkite pastovėti šaldytuve.
- Trintuvu labai gerai sumalkite ingredientus, skirtus torto įdarui.
- Sumaišykite agarą su vandeniu ir, vis pamaišydami, pavirinkite ant silpnos ugnies. Mišiniui užvirus, nedelsdami sumaišykite jį su torto įdarui skirta mase (galite pasitelkti trintuvą).
- Sudėkite mišinį ant sausainių pagrindo ir darsyk atidėkite į šaldytuvą. Prieš gamindami viršutinį – želė – sluoksnį palaikykite tortą šaldytuve (maždaug 20–30 minučių).
- Palaikę tortą šaldytuve, pagaminkite želė (pagal instrukcijas ant pakuotės, tačiau sunaudojant tik dalį jos turinio). Užpilkite želė ant torto (svarbu, kad ji būtų ne verdanti, o bent pora minučių pravėsusi). Įsitikinkite, kad želė neišbėgs pro Jūsų torto formelės šonus (toje vietoje, kur ji užsidaro). Jei norite, želė sluoksnį galite papuošti keliomis mandarinų skiltelėmis. Palaikykite tortą kambario temperatūroje (maždaug 7–10 minučių) ir atsargiai įdėkite į šaldytuvą (bent kelioms valandoms arba per naktį).
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)