Augalinis sūrio padažas

Universalus augalinis padažas, tinkantis šalia makaronų, picos bei kitų mėgstamų užkandžių. Receptas pravers tiems, kurie domisi, kuo paįvairinti tradicines humuso bei gvakamolės užtepėles.

Reikės:

  • 65 g anakardžių (bent 15 minučių išmirkytų karštame vandenyje)
  • 236 ml vandens
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. kvietinių (arba kitų pasirinktų) miltų
  • ½ a.š. česnako miltelių
  • Šiek tiek druskos
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • ¼ a.š. svogūno granulių arba miltelių
  • 2,5 v.š. maistinių mielių
  • Šviežio arba šaldyto baziliko (galima pakeisti džiovintu)

Eiga:

  1. Visus ingredientus sudėkite į indą ir susmulkinkite trintuvu.
  2. Sumaltą masę pavirkite 4–6 minutes – kol sutirštės. Tuomet palaukite, kol atvės, ir ragaukite. Jei norite, padažą galite valgyti ir šiltą arba maišyti su karštaisiais patiekalais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis