Reikės:
- 65 g anakardžių (bent 15 minučių išmirkytų karštame vandenyje)
- 236 ml vandens
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. kvietinių (arba kitų pasirinktų) miltų
- ½ a.š. česnako miltelių
- Šiek tiek druskos
- 1 a.š. citrinos sulčių
- ¼ a.š. svogūno granulių arba miltelių
- 2,5 v.š. maistinių mielių
- Šviežio arba šaldyto baziliko (galima pakeisti džiovintu)
Eiga:
- Visus ingredientus sudėkite į indą ir susmulkinkite trintuvu.
- Sumaltą masę pavirkite 4–6 minutes – kol sutirštės. Tuomet palaukite, kol atvės, ir ragaukite. Jei norite, padažą galite valgyti ir šiltą arba maišyti su karštaisiais patiekalais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)