Raktažodžiai:

Baklažanų užtepėlė babaganuš

Artimuosiuose Rytuose populiari baklažanų užtepėlė babaganuš – universali. Merkite į ją daržovių lazdeles, tepkite ant sumuštinių, sukite į tortilijas, maišykite su mėgstamų žalumynų salotomis. 

Reikės:

  • 3 baklažanų
  • 4 v.š. citrinos sulčių
  • 2 česnako skiltelių (sukapotų)
  • 2 v.š. tahini (sezamų pastos)
  • 1 a.š. malto kumino
  • Druskos ir pipirų

Patiekimui

  • Kapotų petražolių
  • Graikinių riešutų
  • Granato sėklų
  • Alyvuogių aliejaus (apšlakstyti)

Eiga:

  1. Subadykite baklažanus šakute (keliose vietose) ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje – maždaug 50 minučių arba tol, kol baklažanai taps minkšti, o jų odelės apskrus. 
  2. Baklažanams iškepus, leiskite daržovėms atvėsti, o tada – nuimkite odeles.
  3. Visus ingredientus (išskyrus patiekimui skirtus pagardus) sutrinkite šakute arba švelniai (pulsuojančiu režimu) pasmulkinkite maisto kombainu (tinka ir rankinis smulkintuvas). Produktai turi gerai susimaišyti. Paragaukite, ir, jei norisi, pakoreguokite skonį citrinos sultimis ir (arba) druska.
  4. Prieš patiekdami, užberkite petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir pašlakstykite aliejumi.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis