Raktažodžiai:

Bananiniai pusryčių vafliai be glitimo

Skaniausiais pusryčių desertais galima mėgautis ir be glitimo turinčių ingredientų. Išmėginkite augalinį vaflių receptą, kurio centre – gerai kepinių tešlą surišantys bananai.

Reikės:

  • ½ puodelio trintų bananų (maždaug 2 vidutinio dydžio bananų)
  • 2 puodelių miltų be gliuteno
  • 1 puodelio avižų miltų
  • ½ puodelio kokosų cukraus
  • 1⅜ puodelio augalinio pieno (receptui naudojau migdolų)
  • ¼ puodelio kokosų aliejaus (tirpinto)
  • 2 v.š. obuolių sidro acto
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. cinamono
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus be gliuteno, avižų miltus, kokosų cukrų, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.
  2. Atskirai sumaišome augalinį pieną su obuolių sidro actu, vanile bei tirpintu ir jau šiek tiek atvesusiu kokosų aliejumi. Šlapius ingredientus pilame į sausų ingredientų mišinį ir išmaisome, kad masė taptų vientisa.
  3. Kepame pasirinkto tipo vaflių keptuveje. Čia naudota retro stiliaus vaflinė, išėjo 4 vafliai. Taip pat galima naudoti širdelės formos ar keturkampę vaflių keptuvę. Turėtų išeiti apie 5–6 vaflius, priklausomai nuo keptuvės dydžio.
  4. Patiekiame su trintomis ar šviežiomis uogomis, bananu ir riešutų sviestu.

Už receptą dėkojame: Aistei Aužbikavičiūtei iš Buckwheat & Vanilla Studio (@buckwheatandvanillastudio)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis