Reikės:
- ½ puodelio trintų bananų (maždaug 2 vidutinio dydžio bananų)
- 2 puodelių miltų be gliuteno
- 1 puodelio avižų miltų
- ½ puodelio kokosų cukraus
- 1⅜ puodelio augalinio pieno (receptui naudojau migdolų)
- ¼ puodelio kokosų aliejaus (tirpinto)
- 2 v.š. obuolių sidro acto
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 a.š. cinamono
- 2 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Eiga:
- Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus be gliuteno, avižų miltus, kokosų cukrų, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.
- Atskirai sumaišome augalinį pieną su obuolių sidro actu, vanile bei tirpintu ir jau šiek tiek atvesusiu kokosų aliejumi. Šlapius ingredientus pilame į sausų ingredientų mišinį ir išmaisome, kad masė taptų vientisa.
- Kepame pasirinkto tipo vaflių keptuveje. Čia naudota retro stiliaus vaflinė, išėjo 4 vafliai. Taip pat galima naudoti širdelės formos ar keturkampę vaflių keptuvę. Turėtų išeiti apie 5–6 vaflius, priklausomai nuo keptuvės dydžio.
- Patiekiame su trintomis ar šviežiomis uogomis, bananu ir riešutų sviestu.
Už receptą dėkojame: Aistei Aužbikavičiūtei iš Buckwheat & Vanilla Studio (@buckwheatandvanillastudio)