Reikės:
- 2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
- Sulčių iš ½ – 1 vidutinio dydžio citrinos
- 60 g anakardžių riešutų (mirkytų)
- 1 česnako skiltelės
- 90 g vandens
- Druskos (pagal skonį)
- ½ a.š. kajeno pipirų (arba pagal skonį)
- ½ a.š. klevų sirupo
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir išklokite kepimo skardą popieriumi.
- Nuplaukite ir nuskuskite saldžiąją bulvę. Supjaustykite daržovę lazdelėmis ir pagardinkite druska bei svogūnų milteliais.
- Išdėliokite saldžiųjų bulvių lazdeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos – taip, kad jos būtų ne krūvoje (viena ant kitos), o atskirai (sudėtos vienu sluoksniu). Taip daržovės iškeps traškesnės.
- Kepkite lazdeles orkaitėje maždaug 15 minučių. Tada atsargiai išmaišykite, apverskite ir kepkite dar 10–15 minučių.
- Kol daržovės kepa, pasigaminkite citrinų padažą. Pamirkykite anakardžių riešutus karštame vandenyje (15–20 minučių). Tada maisto smulkintuvu sutrinkite juos kartu su citrinos sultimis ir prieskoniais iki šilkinės konsistencijos padažu.
- Iškepusiomis saldžiųjų bulvių lazdelėmis drauge su padažu galite mėgautis iškart.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Pure Nature (Facebook, Instagram)