Batatų bulvytės su kreminiu citrinų padažu

Skanus ir sveikas patiekalas, kuriame nėra nė lašo aliejaus. Batatų bulvytės orkaitėje pasidengia traškia plutele, o patiekalo žvaigždė – kreminis padažas su citrina ir aitriosiomis paprikomis – puikiai pakeičia riebų majonezą.

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
  • Sulčių iš ½ – 1 vidutinio dydžio citrinos
  • 60 g anakardžių riešutų (mirkytų)
  • 1 česnako skiltelės
  • 90 g vandens
  • Druskos (pagal skonį)
  • ½ a.š. kajeno pipirų (arba pagal skonį)
  • ½ a.š. klevų sirupo

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir išklokite kepimo skardą popieriumi.
  2. Nuplaukite ir nuskuskite saldžiąją bulvę. Supjaustykite daržovę lazdelėmis ir pagardinkite druska bei svogūnų milteliais.
  3. Išdėliokite saldžiųjų bulvių lazdeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos – taip, kad jos būtų ne krūvoje (viena ant kitos), o atskirai (sudėtos vienu sluoksniu). Taip daržovės iškeps traškesnės.
  4. Kepkite lazdeles orkaitėje maždaug 15 minučių. Tada atsargiai išmaišykite, apverskite ir kepkite dar 10–15 minučių.
  5. Kol daržovės kepa, pasigaminkite citrinų padažą. Pamirkykite anakardžių riešutus karštame vandenyje (15–20 minučių). Tada maisto smulkintuvu sutrinkite juos kartu su citrinos sultimis ir prieskoniais iki šilkinės konsistencijos padažu.
  6. Iškepusiomis saldžiųjų bulvių lazdelėmis drauge su padažu galite mėgautis iškart.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Pure Nature (FacebookInstagram)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis