Bazilikų pesto padažas

Dauguma pirktinių pesto padažų turi gyvūninės kilmės ingredientų. Tačiau niekuo jiems nenusileidžiantį naminį augalinį pesto galima pasigaminti itin lengvai, greitai ir iš paprastų produktų.

Reikės:

  • 55 g anakardžių
  • 70 g šviežių bazilikų lapelių
  • 1 šaukšto maistinių mielių
  • 1 didelės česnako skiltelės
  • 2 šaukštelių šviežios citrinos sulčių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų vandens

Eiga:

  1. Anakardžius užmerkti karštame vandenyje ir palaikyti apie 30 min, kad išbrinktų.
  2. Nuplauti bazilikus ir nulupti česnaką (česnaką galima ir šiek tiek susmulkinti).
  3. Kai anakardžiai išbrinks, į trintuvo indą (ar maisto procesorių) sudėti visus ingredientus ir sumalti iki vientisos masės. Recepte naudotas rankinis trintuvas.
  4. Jeigu masė išeitų per tiršta – galima įpilti dar šiek tiek vandens.
  5. Naudoti galima kaip padažą su makaronais, keptomis daržovėmis, kaip užtepėlę ar kt.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis