Bolognese padažas su riešutais ir grybais

Pasimėgaukite autentiškais itališkais skoniais neišeidami iš namų! Jūsų dėmesiui – augalinis Bolognese padažas, kuriame dera grybai, graikiniai riešutai, pomidorai ir gardžios prieskoninės žolelės.

Reikės:

3–4 porcijoms

  • 200 g pievagrybių
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 v.š. kokosų aminos padažo (nebūtina)
  • 1 a.š. svogūnų miltelių
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • Žiupsnelio aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina)
  • 400 g spagečių be glitimo
  • ¼ puodelio vandens arba daržovių sultinio (pagal poreikį)
  • Patiekimui: saujos šviežių bazilikų

Eiga:

  1. Sudėkite pievagrybius, graikinius riešutus, svogūną, morką ir česnaką į maisto smulkintuvą ir švelniai trinkite, kol gausite grūdėtos tekstūros mišinį. Būkite atsargūs, kad masės nepertrintumėte.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją trintą mišinį kartu su džiovintomis žolelėmis. Jei reikia (pastebėjus, kad masė pradeda lipti prie keptuvės), įpilkite šiek tiek daugiau vandens.
  3. Kelias minutes pakepkite mišinį keptuvėje, tada sudėkite konservuotus pomidorus, kokosų aminos padažą, druską ir pipirus. Jei mišinys ir toliau atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau vandens arba daržovių sultinio.
  4. Pavirkite dar 10–20 minučių, kol padažas sutirštės ir išgaruos skysčio perteklius.
  5. Kol ruošiate padažą, išvirkite spagečius (pagal ant pakuotės pateiktas instrukcijas).
  6. Kai padažas ir spagečiai išvirs, patiekite juos taip pat kaip ir tradicinį Bolognese patiekalą.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Pure Nature (FacebookInstagram)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis