Reikės:
3–4 porcijoms
- 200 g pievagrybių
- 100 g graikinių riešutų
- 1 raudonojo svogūno
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 2 česnako skiltelių
- 1 a.š. džiovintų bazilikų
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
- 1 v.š. kokosų aminos padažo (nebūtina)
- 1 a.š. svogūnų miltelių
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Žiupsnelio aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina)
- 400 g spagečių be glitimo
- ¼ puodelio vandens arba daržovių sultinio (pagal poreikį)
- Patiekimui: saujos šviežių bazilikų
Eiga:
- Sudėkite pievagrybius, graikinius riešutus, svogūną, morką ir česnaką į maisto smulkintuvą ir švelniai trinkite, kol gausite grūdėtos tekstūros mišinį. Būkite atsargūs, kad masės nepertrintumėte.
- Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją trintą mišinį kartu su džiovintomis žolelėmis. Jei reikia (pastebėjus, kad masė pradeda lipti prie keptuvės), įpilkite šiek tiek daugiau vandens.
- Kelias minutes pakepkite mišinį keptuvėje, tada sudėkite konservuotus pomidorus, kokosų aminos padažą, druską ir pipirus. Jei mišinys ir toliau atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau vandens arba daržovių sultinio.
- Pavirkite dar 10–20 minučių, kol padažas sutirštės ir išgaruos skysčio perteklius.
- Kol ruošiate padažą, išvirkite spagečius (pagal ant pakuotės pateiktas instrukcijas).
- Kai padažas ir spagečiai išvirs, patiekite juos taip pat kaip ir tradicinį Bolognese patiekalą.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Pure Nature (Facebook, Instagram)