Rožinis burokėlių humusas

Paįvairinkite tradicinį humusą rožine spalva, kuria užtepėlę nudažys burokėliai. Lengvai pagaminamą pagardą galite skanauti su sumuštiniais – derindami su pomidorais, ridikėliais ar kitomis šviežiomis daržovėmis.

Reikės:

  • 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 100 g virtų burokėlių
  • 2 v.š. tahini pastos (nebūtina)
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 v.š. šviežios citrinos sulčių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1⁄2 a.š. malto kumino
  • ¼ a.š. druskos
  • ¼ a.š. pipirų
  • 30 ml vandens

Sumuštiniams

  • Mėgstamos duonos
  • Ridikėlių
  • Mažų pomidoriukų

Eiga:

  1. Rankiniu ar kitu pasirinktu trintuvu sumalkite visus humusui skirtus ingredientus iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, galite įpilti šiek tiek daugiau vandens arba aliejaus.
  2. Jei ruošite sumuštinius, ištepkite duoną humusu ir ant viršaus išdėliokite pjaustytus ridikėlius, pomidorus ir kitus priedus.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis