Rekomenduojame pyragą gaminti 17 cm skersmens apvalioje kepimo formoje (su nuimamais kraštais).
Reikės:
- 200 g kvietinių miltų
- 120 g cukraus
- 50 ml kokosų aliejaus
- 200 ml augalinio pieno (recepte naudotas saldintas avižų)
- 70 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
- 2 a.š. kepimo miltelių
- ¼ a.š. druskos
- 2 a.š. aguonų
- 1 a.š. maltų gvazdikėlių
- Cukraus pudros (apibarstymui)
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C karščio temperatūros.
- Sumaišykite sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, aguonas ir maltus gvazdikėlius.
- Į mišinį supilkite ištirpintą kokosų aliejų, augalinį pieną, šviežias citrinų sultis, tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.
- Ištepkite kepimo skardą kokosų arba kitu pasirinktu aliejumi. Jeigu kepimo formos kraštai nenusiima, vietoje aliejaus galite ją iškloti kepimo popieriumi – taip pyragą bus išimti lengviau.
- Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite pyragą maždaug 35–40 minučių – arba tol, kol prie medinio į pyragą įsmeigto iešmelio nebelimps tešla (t.y. ištrauktas iš pyrago iešmelis bus sausas).
- Išėmę iš orkaitės palikite pyragą atvėsti (maždaug 10–20 minučių). Tuomet išimkite desertą iš kepimo formos ir, prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)