Citrininis pyragas su aguonomis

Šis receptas turėtų patikti  tiems, kurie mėgsta pyragus su švelnia rūgštele. Augaliniame deserte gerai juntamos ne tik gaivios citrinų skonio natos, bet ir išskirtinę tekstūrą suteikiančios aguonos. 

Rekomenduojame pyragą gaminti 17 cm skersmens apvalioje kepimo formoje (su nuimamais kraštais).

Reikės: 

  • 200 g kvietinių miltų
  • 120 g cukraus
  • 50 ml kokosų aliejaus
  • 200 ml augalinio pieno (recepte naudotas saldintas avižų)
  • 70 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • 2 a.š. aguonų
  • 1 a.š. maltų gvazdikėlių
  • Cukraus pudros (apibarstymui)

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C karščio temperatūros.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, aguonas ir maltus gvazdikėlius. 
  3. Į mišinį supilkite ištirpintą kokosų aliejų, augalinį pieną, šviežias citrinų sultis, tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.
  4. Ištepkite kepimo skardą kokosų arba kitu pasirinktu aliejumi. Jeigu kepimo formos kraštai nenusiima, vietoje aliejaus galite ją iškloti kepimo popieriumi – taip pyragą bus išimti lengviau.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite pyragą maždaug 35–40 minučių – arba tol, kol prie medinio į pyragą įsmeigto iešmelio nebelimps tešla (t.y. ištrauktas iš pyrago iešmelis bus sausas). 
  6. Išėmę iš orkaitės palikite pyragą atvėsti (maždaug 10–20 minučių). Tuomet išimkite desertą iš kepimo formos ir, prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis