Reikės:
1 porcijai
- 1 didelės arba 2-3 mažų cukinijų
- Saujos šviežių bazilikų (15 g)
- 1 vidutinio dydžio pomidoro arba kelių mažų
- 1 mažo svogūno
- 3 česnako skiltelių
- Žiupsnio druskos
- 0,5 šaukšto maistinių mielių
- 45 g tofu
- 1 šaukštelio šviežios citrinos sulčių
- 70 ml vandens
Eiga:
- Nuplauti cukiniją ir stipriai spaudžiant bulvių skustuku nuskusti cukiniją juostelėmis. Nuskusti visą žievę. Juostelės gali būti plačios, jas vėliau supjaustysite. Nuskustų juostelių recepte išėjo 240 g.
- Nuskustas juosteles apibarstyti žiupsniu druskos ir palikti 10-20 minučių – tai padės iš cukinijos išsiskirti vandeniui.
- Cukinijos juostelėms pastovėjus, nuspausti nuo jų vandenį – tai galima daryti rankomis, rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.
- Svarbu kuo labiau nusausinti juosteles.
- Nusausintas juosteles supjaustyti į plonesnes (maždaug 0,5 cm pločio ar dar plonesnes, jei jos išėjo pakankamai storos).
- Paruošti pesto padažą – rankiniu trintuvu ar maisto smulkintuvu sumalti tofu, bazilikus, citrinos sultis, druską, maistines mieles ir vandenį iki daugmaž vientisos masės. Šiame recepte naudotas rūkyto skonio tofu („smoked“), tačiau tinka ir paprastas.
- Smulkiai supjaustyti česnakus ir svogūną. Taip pat susmulkinti ir pomidorą.
- Įkaitinti keptuvę su maždaug 0,5-1 šaukštu aliejaus ir apkepti svogūną, česnakus ir pomidorą, kol iškeps. Tuomet į keptuvę sudėti cukinijų juosteles (makaronus), supilti pesto padažą ir maišant pakepti dar 3-5 minutes.
- Viską patiekti apibarsčius maistinėmis mielėmis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)