Cukinijų makaronai su pesto padažu

Tikriausiai yra tekę matyti, ragauti ar gaminti makaronus iš cukinijų? O galbūt neturite tam reikiamo prietaiso, kuris iš cukinijų pagamintų makaronus? Tokiu atveju galima viską supaprastinti ir makaronus pasigaminti tiesiog iš skustų cukinijos žievių – rezultatas tikrai nenusileis ir kitaip gamintiems cukinijų makaronams!

Reikės:

1 porcijai

  • 1 didelės arba 2-3 mažų cukinijų
  • Saujos šviežių bazilikų (15 g)
  • 1 vidutinio dydžio pomidoro arba kelių mažų
  • 1 mažo svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Žiupsnio druskos
  • 0,5 šaukšto maistinių mielių
  • 45 g tofu
  • 1 šaukštelio šviežios citrinos sulčių
  • 70 ml vandens

Eiga:

  1. Nuplauti cukiniją ir stipriai spaudžiant bulvių skustuku nuskusti cukiniją juostelėmis. Nuskusti visą žievę. Juostelės gali būti plačios, jas vėliau supjaustysite. Nuskustų juostelių recepte išėjo 240 g.
  2. Nuskustas juosteles apibarstyti žiupsniu druskos ir palikti 10-20 minučių – tai padės iš cukinijos išsiskirti vandeniui.
  3. Cukinijos juostelėms pastovėjus, nuspausti nuo jų vandenį – tai galima daryti rankomis, rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.
  4. Svarbu kuo labiau nusausinti juosteles.
  5. Nusausintas juosteles supjaustyti į plonesnes (maždaug 0,5 cm pločio ar dar plonesnes, jei jos išėjo pakankamai storos).
  6. Paruošti pesto padažą – rankiniu trintuvu ar maisto smulkintuvu sumalti tofu, bazilikus, citrinos sultis, druską, maistines mieles ir vandenį iki daugmaž vientisos masės. Šiame recepte naudotas rūkyto skonio tofu („smoked“), tačiau tinka ir paprastas.
  7. Smulkiai supjaustyti česnakus ir svogūną. Taip pat susmulkinti ir pomidorą.
  8. Įkaitinti keptuvę su maždaug 0,5-1 šaukštu aliejaus ir apkepti svogūną, česnakus ir pomidorą, kol iškeps. Tuomet į keptuvę sudėti cukinijų juosteles (makaronus), supilti pesto padažą ir maišant pakepti dar 3-5 minutes.
  9. Viską patiekti apibarsčius maistinėmis mielėmis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis