Falafelių, humuso ir daržovių dubenėlis

Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai

Sukurkite savo lėkštėje įvairovę – maistingo recepto idėja dalinasi prekių ženklas „Anamma“.

Reikės:

Dubenėlio pagrindui

  • 1 stiklinės (185 g) bolivinės balandos sėklų
  • 1 gerai sunokusio avokado
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 1 morkos
  • 4–6 v.š. humuso
  • 10 vnt. „Anamma“ falafelių
  • ¼ raudonojo svogūno
  • Saujos ridikėlių daigų
  • Lukštentų kanapių sėklų

Tahini padažui

  • ¼ stiklinės (60 g) sezamų sėklų pastos (tahini)
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 v.š. agavų sirupo
  • ¼ a.š. druskos
  • Vandens

Humusui

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • ¼ stiklinės (60 g) sezamų sėklų pastos (tahini)
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • ½ a.š. druskos
  • ½ a.š. kumino
  • ¼ a.š. rūkytos paprikos
  • Avinžirnių skysčio (arba vandens)

Eiga:

  1. Jei ketinate naudoti naminį, iš pradžių pagaminkite humusą. Spausdami avinžirnius tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles. Nors tai nėra būtina, pašalinus odeles humuso tekstūra bus švelnesnė, glotnesnė. Sudėkite avinžirnius į maisto smulkintuvą su visais likusiais ingredientais. Sutrinkite iki vientisos tekstūros.
  2. Paruoškite tahini padažą. Visus padažui skirtus ingredientus, išskyrus vandenį, gerai išmaišykite iki tolygios masės. Įpilkite ir įmaišykite tiek vandens, kad gautumėte norimo tirštumo padažą (turėtų pakakti maždaug 2–4 v.š. vandens).
  3. Bolivinės balandos sėklas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Padalinkite į dubenėlius.
  4. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir išskobkite iš odelės. Supjaustykite riekelėmis ir dėkite į dubenėlius ant bolivinės balandos sėklų.
  5. Į dubenėlius sudėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, plonomis juostelėmis pjaustytą morką.
  6. Dėkite po kelis šaukštus humuso.
  7. Iškepkite „Anamma“ falafelius pagal instrukciją ant pakuotės (kepkite maždaug 10 minučių ant šlakelio keptuvėje įkaitinto aliejaus). Keptus falafelius sudėkite į dubenėlius šalia kitų produktų.
  8. Pagardinkite dubenėlius plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, ridikėlių daigais, lukštentomis kanapių sėklomis.
  9. Apšlakstykite tahini padažu ir patiekite.

Skanaus!

Recepto autorius: „Anamma“ (@anamma_lietuva)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis