Raktažodžiai:

„Gnocchi“ su moliūgais

Moliūgai lengvai dera daugelyje receptų ir vitaminais bei skoniu gali praturtinti daugelį mėgstamų patiekalų. Maistingą daržovę rekomenduojame pritaikyti ir ruošdami tradicinius itališkus „gnocchi“ virtinukus.

Šiame recepte „gnocchi“ patiekiami su česnakų padažu, tačiau vietoje jo puikiai tinka ir pesto ar kiti Jūsų mėgstami padažai.

Reikės:

3 porcijoms

  • 180 g kvietinių miltų
  • 2–3 nedidelių bulvių (nuluptos turėtų sverti maždaug 150 g)
  • 225 g moliūgų tyrės
  • 1 a.š. druskos
  • Žiupsnelio muskato (nebūtina)

Padažui

  • 4 v.š. augalinio sviesto arba margarino
  • 2,5 v.š. šaldytų petražolių (tinka ir šviežios)
  • 4 česnako skiltelių

Eiga:

  1. Perpjaukite per pusę nedidelį moliūgą ir, padėję vidumi į apačią (kepimo skardoje), kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje – maždaug 50 minučių arba tol, kol įbedus šakutę, moliūgas atrodys tikrai minkštas. Tuomet pašalinkite žievę ir moliūgą sumalkite.
  2. Nulupkite bulves ir, sudėję į verdantį vandenį, virkite maždaug 15 minučių arba tol, kol bulvės taps minkštos.
  3. Bulvėms išvirus, sutrinkite jas bulvių trintuvu arba paprasta šakute – taip, kad masė taptų vientisa.
  4. Sumaišykite trintas bulves, moliūgų tyrę, miltus ir druską. Pirmiausia galite maišyti šaukštu, o tuomet minkyti, vis įdedant miltų – tol, kol masė prie rankų lips vis mažiau. Tešla turėtų išlikti minkšta ir gali būti šiek tiek lipni, minkyti jos per ilgai taip pat nereikėtų.
  5. Apibarstykite pjaustymo lentą miltais, sudėkite ant jos tešlos masę ir, nestipriai spausdami, iškočiokite maždaug 2 cm storio stačiakampio formą.
  6. Iškočiotą masę supjaustykite juostelėmis (maždag 2 cm pločio). Tada rankomis juosteles šiek tiek paridenkite (kad taptų apvalesnės) ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  7. Gabaliukus galima įspausti šakute, kad jie taptų panašesni į tradicinius gnocchi.
  8. Puode užvirkite maždaug 1,5 l vandens ir į jau verdantį vandenį sudėkite gnocchi gabaliukus. Virkite, vis pamaišydami, kol visi gnocchi iškils į paviršių, o, gabalėliams iškilus, pavirkite dar 1–2 minutes.
  9. Kol verdate gnocchi, į keptuvę sudėkite augalinį sviestą (arba margariną) ir ištirpinkite. Tada sudėkite grūstą arba smulkiai tarkuotą česnaką bei petražoles. Pakepti 4–5 minutes, vis pamaišydami.
  10. Išvirę gnocchi, sudėkite gabaliukus į augalinio sviesto padažą (keptuvėje) ir pakepinkite dar kelias minutes. Patiekdami galite užberti grūstų aitriųjų paprikų, kieto augalinio sūrio ar kitų mėgstamų priedų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis