Reikės:
- 2 ind. konservuotų avinžirnių arba 480 g virtų
- Maždaug 10 gabaliukų marinuotų artišokų
- Maždaug 6 puselės džiovintų pomidorų aliejuje
- 3 v.š. sezamo sėklų
- 3 didesnės česnako skiltelės
- 4 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. malto kumino
- Žiupsnelio čili miltelių (ar daugiau pagal skonį)
- Žiupsnio druskos
- Maždaug 1/3 stiklinės avinžirnių skysčio
Pagardinimui
- Kalendros lapeliai
- Granato sėklų
- Smulkintų džiovintų pomidorų
- Marinuoti svogūnų
Eiga:
- Visus ingredientus (išskyrus skirtus pagardams) sudėti į maisto smulkintuvą ar trintuvą ir susmulkinti iki norimos tekstūros. Būna skanu palikus ne iki galo susmulkintų pomidorų ir avinžirnių gabaliukų. Jei per tiršta, papildomai įpilkite avinžirnių skysčio.
- Paragaukite ir jei reikia, skonį pasikoreguokite pagal save papildomai įdėdami kumino, česnako, druskos ir/ar citrinos sulčių.
- Prieš patiekiant užberkite norimus pagardus ir pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)