Raktažodžiai:

Augalinis jogurtinis padažas

Augalinis jogurto padažas

Subtilus ir švelnus augalinės kilmės jogurtinis padažas pagardins ne tik salotas, bet ir keptas daržoves, blynelius bei kitus patiekalus. Vos per kelias minutes paruošite sveikesnę naminę alternatyvą pirktiniams padažams – verta išbandyti!

Reikės:

  • 150 ml nesaldinto sojų pieno
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 10–15 ml citrinos sulčių
  • 20 ml šalto vandens
  • 1 g česnako granulių
  • 1 g druskos
  • 0,4 g pipirų

Eiga:

  1. Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir plakite maždaug 30 sekundžių – tol, kol padažo konsistencija taps panaši į jogurtą.
  2. Jei norisi tirštesnio padažo, papildomai įpilkite sojų pieno su citrina. Jei skystesnio – vandens arba aliejaus. Padažas puikiai laikosi šaldytuve iki trijų savaičių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Svetlanai Lebedevai iš restorano Daržo dubuo (@darzo_dubuo)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis