Lapinių (kale) kopūstų traškučiai

Jeigu kartais sunku atsispirti pirktiniams traškučiams, parduotuvėje pasiimkite „kale“ lapinių kopūstų ir pasidaryti traškučių iš jų! Jie bus ne tik sveikesni, bet ir tiek pat skanūs bei greitai pagaminami.

Reikės:

  • 4 didelių lapinių (kale) kopūstų lapų (nuskabius nuo kotų gavosi apie 60 g)
  • Druskos
  • Apie 1 nepilno šaukštelio kokosų aliejaus

Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Nuplauti ir nusausinti kale lapus. Lapus nuskabyti mažesniais gabalėliais nuo koto.
  3. Nuskabytus lapus sumaišyti su kokosų aliejumi, druska ir gerai išmasažuoti.
  4. Lapus po vieną išdėlioti kepimo skardoje ant kepimo popieriaus šalia vienas kito, kad nesiliestų.
  5. Kepti 5-7 minutes vis patikrinant, kad per daug neapdegtų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis