Raktažodžiai:

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais

Šaldytuve savo valandos laukiančius pievagrybių likučius arba šviežiai miške surinktus grybus galite panaudoti karštų sumuštinių gamybai. Sotumo užkandžiui suteiks „Anamma“ sojų faršas.

Reikės:

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 250 g „Anamma“ sojų faršo
  • 200 g rudųjų pievagrybių
  • 150 g augalinio sojų majonezo
  • 150 g tarkuoto augalinio sūrio
  • Ryšelio svogūnų laiškų
  • 10–12 riekelių mėgstamos duonos

Eiga:

  1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės gabalėliai suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir, toliau maišydami, kepkite dar minutę, kol prieskonis paskleis malonų aromatą.
  2. Sudėkite „Anamma“ sojų faršo (jo atšildyti nereikia) ir, vis pamaišydami, kepkite dar maždaug 10 minučių. Tada nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite.
  3. Mišiniui atvėsus, įmaišykite smulkiai pjaustytus pievagrybius, sojų majonezą, tarkuotą augalinį sūrį ir smulkintus svogūnų laiškus.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C karščio temperatūros (rinkitės režimą „kaitinimas iš viršaus ir apačios“). Išklokite skardą kepimo popieriumi.
  5. Kepimo skardoje išdėliokite duonos riekeles. Kiekvieną gausiai aptepkite prieš tai paruoštu pievagrybių ir „Anamma“ sojų faršo mišiniu.
  6. Kepkite sumuštinius įkaitintoje orkaitėje – maždaug 15 minučių arba tol, kol augalinis sūris ims lydytis ir sumuštinių paviršius gardžiai apskrus.
  7. Rekomenduojame patiekti nedelsiant, kol sumuštiniai dar karšti. Užkandžius galite pagardinti šviežiais daigais arba prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: „Anamma“ (@anamma_lietuva)

 

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis