Raktažodžiai:

Receptas kaip paruošti moliūgą keptais gabaliukais ar pagaminti tyrę.

Kepti moliūgo gabaliukai (tyrei ar patiekalams)

Šis receptas padės paruošti aromatingus moliūgo gabaliukus. Valgykite juos drauge su salotomis, apkepu, maistingais dubenėliais, ruoškite moliūgų tyrę, o kartu su ja – ryškiaspalvį humusą. Panaudojimo galimybės beribės!

Reikės:

  • 500 g nulupto moliūgo (rinkitės mėgstamą – muskatinį, sviestinį, migdolinį arba bet kurį kitą)
  • Šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 4 g rozmarino
  • 1,5 g pipirų
  • 2 g druskos
  • 3 g česnako granulių

Eiga:

  1. Supjaustykite moliūgą maždaug 3 cm didumo kubeliais. Apšlakstykite juos aliejumi, apibarstykite prieskoniais. Sumaišykite.
  2. Sudėkite moliūgo kubelius į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje apie 17 minučių (arba kol kubeliai suminkštės, švelniai apskrus).
  3. Atidėkite iškeptus moliūgo kubelius – taip, kad jie pilnai atvėstų. Tada sutrinkite trintuvu (jei ruošite tyrę) arba dėkite į humusą ar kitus pasirinktus patiekalus.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Svetlanai Lebedevai iš restorano Daržo dubuo (@darzo_dubuo)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis