Reikės:
- 500 g nulupto moliūgo (rinkitės mėgstamą – muskatinį, sviestinį, migdolinį arba bet kurį kitą)
- Šiek tiek aliejaus (kepimui)
- 4 g rozmarino
- 1,5 g pipirų
- 2 g druskos
- 3 g česnako granulių
Eiga:
- Supjaustykite moliūgą maždaug 3 cm didumo kubeliais. Apšlakstykite juos aliejumi, apibarstykite prieskoniais. Sumaišykite.
- Sudėkite moliūgo kubelius į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje apie 17 minučių (arba kol kubeliai suminkštės, švelniai apskrus).
- Atidėkite iškeptus moliūgo kubelius – taip, kad jie pilnai atvėstų. Tada sutrinkite trintuvu (jei ruošite tyrę) arba dėkite į humusą ar kitus pasirinktus patiekalus.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Svetlanai Lebedevai iš restorano Daržo dubuo (@darzo_dubuo)