Reikės:
- 3 stikl. virtų arba konservuotų avinžirnių
- 1/2–1 stikl. skysčio, likusio išvirus avinžirnius ar skysčio iš konservų
- 3 orkaitėje keptų raudonųjų paprikų (nuimta žievele)
- 2 v.š. tahini (sezamų pastos)
- 4 česnako skiltelių
- 5 v.š. citrinos sulčių
- 2 a.š. malto kumino
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- žiupsnio druskos
Patiekimui
- Lengvai apkeptų graikinių riešutų
- Kalendros lapelių
- Rūkytos paprikos miltelių
Eiga:
- Viską suberiame į kombainą ar blenderį ir susmulkiname iki norimos tekstūros (paliekant šiek tiek tekstūros arba sutrinant iki tyrės). Jei per tiršta, pilame daugiau skysčio nuo avinžirnių.
- Paragaujame. Jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir/ar druska ir/ar kuminu.
- Prieš valgant galima užberti smulkintų graikinių riešutų, kalendros lapelių ir/ar rūkytos paprikos miltelių.
- Laikome šaldytuve sandariame inde.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)