Humusas su keptomis paprikomis

Jei esate paprikų gerbėjai arba norite paįvairinti įprasto humuso skonį, rekomenduojame išbandyti šį receptą. Užtepėlę galima tepti ant sumuštinio, vynioti į tortilijas, krauti ant salotų arba skanauti vieną.

Reikės:

  • 3 stikl. virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 1/2–1 stikl. skysčio, likusio išvirus avinžirnius ar skysčio iš konservų
  • 3 orkaitėje keptų raudonųjų paprikų (nuimta žievele)
  • 2 v.š. tahini (sezamų pastos)
  • 4 česnako skiltelių
  • 5 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • žiupsnio druskos

Patiekimui

  • Lengvai apkeptų graikinių riešutų
  • Kalendros lapelių
  • Rūkytos paprikos miltelių

Eiga:

  1. Viską suberiame į kombainą ar blenderį ir susmulkiname iki norimos tekstūros (paliekant šiek tiek tekstūros arba sutrinant iki tyrės). Jei per tiršta, pilame daugiau skysčio nuo avinžirnių.
  2. Paragaujame. Jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir/ar druska ir/ar kuminu.
  3. Prieš valgant galima užberti smulkintų graikinių riešutų, kalendros lapelių ir/ar rūkytos paprikos miltelių.
  4. Laikome šaldytuve sandariame inde.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

 

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis