Raktažodžiai:

Kreminė cukinijų sriuba

Trintos sriubos – vienas paprasčiausių, tačiau itin skanių būdų sunaudoti daržovių perteklių ar jau „pavargusias“ daržoves. O gal trintas sriubas tiesiog mėgstate? Ši kreminė sriuba patiks daugeliui!

Reikės:

3 porcijoms

  • Maždaug 700 g cukinijos
  • 2 bulvių
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 kubelio daržovių sultinio
  • 600 ml vandens
  • 1 a.š. kario
  • 1 a.š. ciberžolės
  • Žiupsnio pipirų
  • 300 ml riebaus kokosų pieno

Eiga:

  1. Susmulkinkite cukiniją kubeliais. Jeigu daržovė turi dideles sėklas, jas pašalinkite. Taip pat galite nulupti ir žievę (jei ji kieta).
  2. Nulupkite ir kubeliais susmulkinkite bulves.
  3. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnako skilteles.
  4. Į puodą įpilkite aliejaus, įkaitinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir pakepinkite (keletą minučių). 
  5. Į puodą supilkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį, smulkintą cukiniją bei bulves ir virkite maždaug 25–30 minučių.
  6. Kai daržovės išvirs, įberkite kario bei ciberžolės, išmaišykite ir palikite kelioms minutėms atvėsti.
  7. Sumalkite visus ingredientus rankiniu trintuvu (iki vientisos masės).
  8. Įpilkite kokosų pieno ir gerai išmaišykite.

Skanaus! 

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis