Raktažodžiai:

Kreminis voveraičių rizotas

Galbūt aromatingasis rizotas iki šiol jums simbolizavo patiekalą su daug riebalų turinčių ingredientų, todėl stengėtės jo vengti? Turime jums gerų naujienų – šis kremiškas voveraičių rizotas ne tik 100 proc. augalinis, bet ir beveik neturi riebalų.

Reikės:

  • 120 g rizoto ryžių (jei norite, galite naudoti ir ruduosius ryžius – taip procesas pagreitės ir sunaudosite mažiau sultinio)
  • 200 g voveraičių (šviežių arba šaldytų)
  • 2 a.š. kokosų aliejaus
  • 1 v.š. neriebaus kokosų pieno
  • 1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
  • 2 didesnių česnako skiltelių
  • 500–600 ml daržovių sultinio
  • Juodųjų pipirų, jūros druskos, šviežių petražolių arba čiobrelių (pagal skonį)

Eiga:

  1. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.
  2. Įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus ir į karštą keptuvę (virš vidutinės kaitros ugnies) suberkite pusę svogūno ir česnako.
  3. Kelias minutes pakepinkite ir suberkite ryžius. 1–2 minutes kruopščiai maišykite, o tada supilkite sultinį. Pilkite po truputį – po vieną samtį, vis pamaišydami (kad sultinys susigertų į ryžius). Kiekvieną sultinio papildymą (po vieną samtį) atlikite tada, kai įsitikinsite, kad sultinis susigėrė (išgaravo).
  4. Kol rizotas verda, kitoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus ir pakepinkite smulkintas voveraites su likusiu supjaustytu svogūnu bei česnaku. Kai viskas pradės virti, įpilkite pusę šaukšto sultinio, 1 šaukštą kokosų pieno, išmaišykite, išjunkite kaitrą ir palikite kelias minutes pastovėti.
  5. Kai sultinys baigsis ir ryžiai bus beveik paruošti, sumaišykite voveraičių mišinį su ryžiais, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais.
  6. Uždenkite keptuvę dangčiu ir prieš patiekdami palikite 2–3 minutes pastovėti.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Pure Nature (FacebookInstagram)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis