Reikės:
- 120 g rizoto ryžių (jei norite, galite naudoti ir ruduosius ryžius – taip procesas pagreitės ir sunaudosite mažiau sultinio)
- 200 g voveraičių (šviežių arba šaldytų)
- 2 a.š. kokosų aliejaus
- 1 v.š. neriebaus kokosų pieno
- 1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
- 2 didesnių česnako skiltelių
- 500–600 ml daržovių sultinio
- Juodųjų pipirų, jūros druskos, šviežių petražolių arba čiobrelių (pagal skonį)
Eiga:
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.
- Įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus ir į karštą keptuvę (virš vidutinės kaitros ugnies) suberkite pusę svogūno ir česnako.
- Kelias minutes pakepinkite ir suberkite ryžius. 1–2 minutes kruopščiai maišykite, o tada supilkite sultinį. Pilkite po truputį – po vieną samtį, vis pamaišydami (kad sultinys susigertų į ryžius). Kiekvieną sultinio papildymą (po vieną samtį) atlikite tada, kai įsitikinsite, kad sultinis susigėrė (išgaravo).
- Kol rizotas verda, kitoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus ir pakepinkite smulkintas voveraites su likusiu supjaustytu svogūnu bei česnaku. Kai viskas pradės virti, įpilkite pusę šaukšto sultinio, 1 šaukštą kokosų pieno, išmaišykite, išjunkite kaitrą ir palikite kelias minutes pastovėti.
- Kai sultinys baigsis ir ryžiai bus beveik paruošti, sumaišykite voveraičių mišinį su ryžiais, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir prieš patiekdami palikite 2–3 minutes pastovėti.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Pure Nature (Facebook, Instagram)
