Reikės:
- 1 pakelio (160 g) „Garden Gourmet“ augalinės filė gabalėlių
- 1 skardinės (250 g) raudonųjų pupelių
- 2 didelių (200 g) virtų burokėlių
- 2 prinokusių avokadų
- 1 raudonojo svogūno
- 1 žaliosios citrinos (laimo)
- 1 mažo pomidoro
- 1 česnako skiltelės
- 100 g šviežių špinatų
- 1 v.š. prieskoninių žolelių (čiobrelių, čili pipirų, rozmarinų, česnako miltelių)
- 2 a.š. augalinės grietinės
- 6 mažų kukurūzų tortilijų
- Alyvuogių aliejaus
- 1 jalapeno pipiro (nebūtina)
- Kelių šviežių kalendros lapelių (nebūtina)
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C karščio temperatūros.
- Kol orkaitė kaista, nusausinkite pupeles, kubeliais supjaustykite burokėlius, raudonąjį svogūną ir apšlakstykite pusės laimo sultimis.
- Nuplaukite burokėlių gabalėlius ir trumpai (maždaug 5 minutes) apkepkite juos su pupelėmis. Tada suberkite prieskonių mišinį.
- Paruoškite „Garden Gourmet“ augalinės filė gabalėlius (pagal instrukcijas ant pakuotės).
- Pakepkite (maždaug 7 minutes) aliuminio folija uždengtas tortilijas.
- Paruoškite gvakamolę.Sutrinkite 2 prinokusius avokadus ir sumaišykite juos su 1 šaukštu augalinės grietinės, 1 smulkiai pjaustytu pomidoru ir česnako skiltele. Pagardinkite druska, pipirais, laimo sultimis ir, jei norite, stambiai pjaustytomis šviežiomis kalendromis.
- Įdarykite tostadas. Ant kiekvienos tortilijos užtepkite po maždaug šaukštą gvakamolės, tada užberkite špinatų lapų. Ant viršaus dėkite keptų burokėlių, pupelių ir „Garden Gourmet“ augalinės filė gabalėlių. Papuoškite marinuotais raudonaisiais svogūnais, kalendros lapeliais (jei norite) ir smulkintais jalapeno pipirais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)