Reikės:
2 porcijoms
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių (240g) – tinka ir virti
- 1 saliero stiebo
- 1 mažo raudonojo svogūno
- 2 šaukštų smulkintų marinuotų agurkėlių
- 2 šaukštų marinuotų agurkėlių skysčio
- Puse gerai sunokusio avokado (arba 2 šaukštų augalinio majonezo)
- 1–2 šaukštų citrinos sulčių
- 2 šaukštelių garstyčių
- 1 šaukšto smulkintų „nori“ lapų (apie puse jūros dumblių lapo naudojamo sushi)
- Saujos šviežios kalendros
- Žiupsnio druskos ir pipirų
- Pasirinktų salotų arba duonos, jei bus daromi sumuštiniai
Eiga:
- Nuplauti ir nusausinti avinžirnius. Sudėjus juos į indą gerai sutrinti šakute – kad visi avinžirniai būtų susmulkinti.
- Labai smulkiai supjaustyti visus kitus ingredientus, rankiniu trintuvu arba peiliu susmulkinti puse „nori“ lapo ir viską sumaišyti su trintais avinžirniais. Visą mišrainę dar šiek tiek sutrinti šakute, kad viskas gerai išsimaišytų ir patiekti su norimais priedais – salotomis, ant sumuštinių ar valgyti vieną.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)