Orkaitėje keptos daržovės su grikiais

Paprastas, bet maistingas, skanus ir sveikatai palankus patiekalas pietums arba vakarienei. Orkaitėje keptos daržovės suteikia sodraus skonio, grikiai – sotumo, o augalinis balzamiko kremas – dermės.

Reikės:

4 porcijoms

  • 1 stiklinės grikių
  • 5 morkų, supjaustytų išilgai į 4 dalis
  • 3 pastarnokų, supjaustytų išilgai į 4 dalis
  • 1 saliero šaknies, supjaustytos į panašaus dydžio pagaliukus
  • 3 raudonųjų svogūnų, supjaustytų 2 cm dydžio griežinėliais
  • 4 česnako skiltelės
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Šviežių žalumynų patiekimui (krapų, petražolių, špinatų ir kt.)
  • Balzamiko kremo

Eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Nenuluptas česnako skilteles šiek tiek patraiškome peiliu. Supjaustytas daržoves sudedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, užberiame druskos, pipirų, sudedame česnakus ir gerai rankomis išmaišome, kad visos daržovės tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Šauname į orkaitę 30 minučių, kol daržovės suminkštės.
  2.  Kol daržovės kepa, išverdame grikius. Verdame apie 12 minučių, stebime, kad nepervirtų.
  3.  Išvirtus grikius suberiame į lėkštes, ant viršaus sudedame keptas daržoves. Paskaniname balzamiko kremu ir užberiame smulkintų žalumynų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis