Reikės:
4 porcijoms
- 1 stiklinės grikių
- 5 morkų, supjaustytų išilgai į 4 dalis
- 3 pastarnokų, supjaustytų išilgai į 4 dalis
- 1 saliero šaknies, supjaustytos į panašaus dydžio pagaliukus
- 3 raudonųjų svogūnų, supjaustytų 2 cm dydžio griežinėliais
- 4 česnako skiltelės
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Šviežių žalumynų patiekimui (krapų, petražolių, špinatų ir kt.)
- Balzamiko kremo
Eiga:
- Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Nenuluptas česnako skilteles šiek tiek patraiškome peiliu. Supjaustytas daržoves sudedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, užberiame druskos, pipirų, sudedame česnakus ir gerai rankomis išmaišome, kad visos daržovės tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Šauname į orkaitę 30 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Kol daržovės kepa, išverdame grikius. Verdame apie 12 minučių, stebime, kad nepervirtų.
- Išvirtus grikius suberiame į lėkštes, ant viršaus sudedame keptas daržoves. Paskaniname balzamiko kremu ir užberiame smulkintų žalumynų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)