Sūrio pyragaičiai su avietėmis

Mini sūrio pyragaičiai su avietėmis

Spalvingi pyragaičiai tiks tiek šventei, tiek pasilepinimui paprastą dieną. Neturite aviečių? Tiesiog pakeiskite jas kitomis mėgstamomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis arba braškėmis. 

Reikės:

Pagrindui

  • 40 g graikinių riešutų ir 20 g lazdyno riešutų (gali būti tik graikiniai)
  • 40 g avižinių dribsnių
  • 4 datulių be kauliukų
  • 5 ml (maždaug 1 a.š.) tirpinto kokosų aliejaus
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio cinamono

Baltam kremui

  • 100 g anakardžių 
  • 60 ml kokosų pieno (riebaus)
  • 30 ml klevų arba agavų sirupo
  • 10 ml šviežios citrinos sulčių
  • Kelių lašų vanilės aromato
  • Žiupsnio druskos

Rožiniam kremui

  • 20 g anakardžių
  • 15 ml kokosų pieno (riebaus)
  • 10 ml klevų arba agavų sirupo
  • Žiupsnio druskos
  • 40 g šaldytų aviečių

Eiga:

  1. Užpilkite anakardžius (100 g ir 20 g – atskiruose indeliuose) karštu vandeniu ir palaikykite bent 30 minučių (jei galite, ir ilgiau).
  2. Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalkite visus pagrindui skirtus ingredientus iki lengvai formuojamos masės.
  3. Iš kepimo popieriaus iškirpkite maždaug 1 cm skersmens juosteles ir sudėkite po dvi į kiekvieną keksiukų kepimo skardos formelę (suformuodami „X“ raides). Tai vėliau padės lengviau išimti iškepusius pyragaičius. 
  4. Dėkite pagrindui skirtą masę ant skardoje paruoštų kepimo popieriaus juostelių – išdalinkite masę po lygiai, iš viso šešiems pyragaičiams. Įspauskite ją rankomis, kad paviršius taptų lygus.
  5. Sumalkite visus baltam kremui skirtus ingredientus (nuo išmirkusių anakardžių prieš tai nupylę vandenį). Išdalinkite šią masę po pyragaičius, paskirstydami ją ant maltų riešutų pagrindo ir išlygindami paviršių. Į kiekvieną formelę dėkite maždaug po 1,5 šaukšto kremo, palikdami šiek tiek vietos rožiniam kremui. Įdėkite kepimo skardą į šaldiklį ir palaikykite (apie 30 minučių). 
  6. Palaukę 30 minučių sumalkite visus rožiniam kremui skirtus ingredientus. Išimkite pyragaičius iš šaldiklio ir paskirstykite rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus, išlygindami paviršių. Palaikykite pyragaičius šaldiklyje (maždaug 1 valandą), o prieš valgydami palikite juos 5–10 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Tam, kad išimtumėte pyragaitį iš kepimo skardos, kelkite kepimo popieriaus juosteles už kraštų. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis