Reikės:
Pagrindui
- 40 g graikinių riešutų ir 20 g lazdyno riešutų (gali būti tik graikiniai)
- 40 g avižinių dribsnių
- 4 datulių be kauliukų
- 5 ml (maždaug 1 a.š.) tirpinto kokosų aliejaus
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio cinamono
Baltam kremui
- 100 g anakardžių
- 60 ml kokosų pieno (riebaus)
- 30 ml klevų arba agavų sirupo
- 10 ml šviežios citrinos sulčių
- Kelių lašų vanilės aromato
- Žiupsnio druskos
Rožiniam kremui
- 20 g anakardžių
- 15 ml kokosų pieno (riebaus)
- 10 ml klevų arba agavų sirupo
- Žiupsnio druskos
- 40 g šaldytų aviečių
Eiga:
- Užpilkite anakardžius (100 g ir 20 g – atskiruose indeliuose) karštu vandeniu ir palaikykite bent 30 minučių (jei galite, ir ilgiau).
- Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalkite visus pagrindui skirtus ingredientus iki lengvai formuojamos masės.
- Iš kepimo popieriaus iškirpkite maždaug 1 cm skersmens juosteles ir sudėkite po dvi į kiekvieną keksiukų kepimo skardos formelę (suformuodami „X“ raides). Tai vėliau padės lengviau išimti iškepusius pyragaičius.
- Dėkite pagrindui skirtą masę ant skardoje paruoštų kepimo popieriaus juostelių – išdalinkite masę po lygiai, iš viso šešiems pyragaičiams. Įspauskite ją rankomis, kad paviršius taptų lygus.
- Sumalkite visus baltam kremui skirtus ingredientus (nuo išmirkusių anakardžių prieš tai nupylę vandenį). Išdalinkite šią masę po pyragaičius, paskirstydami ją ant maltų riešutų pagrindo ir išlygindami paviršių. Į kiekvieną formelę dėkite maždaug po 1,5 šaukšto kremo, palikdami šiek tiek vietos rožiniam kremui. Įdėkite kepimo skardą į šaldiklį ir palaikykite (apie 30 minučių).
- Palaukę 30 minučių sumalkite visus rožiniam kremui skirtus ingredientus. Išimkite pyragaičius iš šaldiklio ir paskirstykite rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus, išlygindami paviršių. Palaikykite pyragaičius šaldiklyje (maždaug 1 valandą), o prieš valgydami palikite juos 5–10 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Tam, kad išimtumėte pyragaitį iš kepimo skardos, kelkite kepimo popieriaus juosteles už kraštų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)