Reikės:
3–4 porcijoms
- 4 mažų bulvių
- 1 svogūno
- 2 česnakų skiltelių
- 80 g šviežių nuplautų rūgštynių lapų
- 2 kubelių daržovių sultinio (kiekis gali skirtis pagal instrukcijas ant jūsų sultinio pakuotės)
- 1,5 litro vandens
- 1-2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- Saujos šviežių petražolių
- Žiupsnio pipirų
- Druskos, jei prireiktų
Eiga:
- Užvirti 1,5 litro vandens.
- Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 15 min. arba kol suminkštės.
- Susmulkinti česnakus, svogūną ir apkepti keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Apkepus sudėti juos į puodą su verdančiomis bulvėmis.
- Kartu įdėti ir sultinio kubelius.
- Kai bulvės bus beveik išvirę, kartu į puodą sudėti šiek tiek susmulkintas rūgštynes, pipirus ir pavirti 5-8 minutes.
- Jei reikėtų, įdėti dar druskos.
- Išvirus daržovėms, įdėti smulkintas petražoles.
- Patiekti galima su augaline grietine, sojų pienu, bet tinkama ir be priedų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)