Rukolos pesto padažas

Rukolos pesto padažas

Ryškus ir maistingas rukolos (gražgarsčių) pesto puikiai tiks tiems, kurie nori pagardinti makaronus, salotas arba tepti užtepėlę ant duonos.

Reikės:

  • 50 g šviežios rukolos
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 40 g anakardžių
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 v.š. šviežios citrinos sulčių
  • 4 v.š. (15 g) maistinių mielių
  • Maždaug ¹⁄₂ a.š. druskos

Eiga:

  1. Užpilkite anakardžius karštu (tik ką virusiu) vandeniu ir pamirkykite bent 10–15 minučių.
  2. Tuomet į atskirą indą sudėkite visus ingredientus – rukolą, aliejų, šiek tiek pasmulkintą česnaką, citrinos sultis, maistines mieles, druską ir anakardžius (nupylę nuo jų vandenį). 
  3. Sumalkite viską iki vientisos masės (rankiniu arba kitu pasirinktu trintuvu). Patiekite kaip atskirą užtepėlę arba įmaišykite padažą į makaronus, salotas bei kitus mėgstamus patiekalus. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka) 

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis