Reikės:
- 50 g šviežios rukolos
- 6 v.š. alyvuogių aliejaus
- 40 g anakardžių
- 2 česnako skiltelių
- 2 v.š. šviežios citrinos sulčių
- 4 v.š. (15 g) maistinių mielių
- Maždaug ¹⁄₂ a.š. druskos
Eiga:
- Užpilkite anakardžius karštu (tik ką virusiu) vandeniu ir pamirkykite bent 10–15 minučių.
- Tuomet į atskirą indą sudėkite visus ingredientus – rukolą, aliejų, šiek tiek pasmulkintą česnaką, citrinos sultis, maistines mieles, druską ir anakardžius (nupylę nuo jų vandenį).
- Sumalkite viską iki vientisos masės (rankiniu arba kitu pasirinktu trintuvu). Patiekite kaip atskirą užtepėlę arba įmaišykite padažą į makaronus, salotas bei kitus mėgstamus patiekalus.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)