Reikės:
1 porcijai
- Pasirinktų salotų (recepte naudota 90 g – maždaug du dideli lapai – „Iceberg“ salotų)
- Maždaug 80 g gerai sunokusio mango
- 1 agurko (maždaug 50 g)
- Ketvirtadalio nedidelio svogūno
- 6-7 mažų pomidoriukų
- Pusės nedidelio avokado
- Pasirinktinai: kepto tofu („marinated“ rūšies, apkepto keptuvėje su prieskoniais)
- Šviežios kalendros arba petražolių
- 20 g riešutų sviesto (be priedų)
- 1 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
- 1 v.š. sojos padažo
- Pusės a.š. česnako miltelių
- 30 ml vandens arba augalinio pieno be cukraus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Ketvirtadalio a.š. maltų pipirų
- Ketvirtadalio a.š. druskos (arba daugiau, pagal skonį)
Padažui
- 20 g riešutų sviesto (be priedų)
- 1 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
- 1 v.š. sojos padažo
- Pusės a.š. česnako miltelių
- 30 ml vandens arba nesaldinto augalinio pieno
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Ketvirtadalio a.š. maltų pipirų
- Ketvirtadalio a.š. druskos (arba daugiau, pagal skonį)
Eiga:
- Jeigu į salotas dėsite tofu, supjaustykite jį kubeliais arba juostelėmis ir pakepinkite ant aliejaus (iš visų pusių) kartu su šiek tiek pasirinktų prieskonių.
- Suplėšykite arba supjaustykite pasirinktas salotas.
- Susmulkinkite agurką, mangą, svogūną, pomidorus. Perpjaukite avokadą per pusę, peiliu įstrižai supjaustykite gabaliukais ir išimkite juos iš odelės su šaukšteliu.
- Paruoškite padažą: sumalkite visus padažui skirtus ingredientus (rankiniu arba kitu pasirinktu trintuvu). Malimas nebūtinas, tačiau taip daug geriau sumaišysite ingredientus ir kokybiškiau susmulkinsite tarkuotą imbierą.
- Sudėkite į indą visas daržoves, žoleles, tofu (pasirinktinai) ir sumaišykite su padažu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)