salotos su mangu ir riešutų padažu

Salotos su mangu ir riešutų sviesto padažu

Gaivios, saldžios ir aštrios – azijietiško stiliaus salotose dera plati skonių įvairovė. Net jei jaučiatės nedrąsiai ingredientų sąrašą papildydami vaisiais, mangas šiame recepte kuria ypatingą dermę ir suteikia salotoms sultingumo.

Reikės:

1 porcijai

  • Pasirinktų salotų (recepte naudota 90 g – maždaug du dideli lapai – „Iceberg“ salotų)
  • Maždaug 80 g gerai sunokusio mango
  • 1 agurko (maždaug 50 g)
  • Ketvirtadalio nedidelio svogūno
  • 6-7 mažų pomidoriukų
  • Pusės nedidelio avokado
  • Pasirinktinai: kepto tofu („marinated“ rūšies, apkepto keptuvėje su prieskoniais)
  • Šviežios kalendros arba petražolių
  • 20 g riešutų sviesto (be priedų)
  • 1 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 v.š. sojos padažo
  • Pusės a.š. česnako miltelių
  • 30 ml vandens arba augalinio pieno be cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • Ketvirtadalio a.š. maltų pipirų
  • Ketvirtadalio a.š. druskos (arba daugiau, pagal skonį)

Padažui

  • 20 g riešutų sviesto (be priedų)
  • 1 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 v.š. sojos padažo
  • Pusės a.š. česnako miltelių
  • 30 ml vandens arba nesaldinto augalinio pieno
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • Ketvirtadalio a.š. maltų pipirų
  • Ketvirtadalio a.š. druskos (arba daugiau, pagal skonį)

Eiga:

  1. Jeigu į salotas dėsite tofu, supjaustykite jį kubeliais arba juostelėmis ir pakepinkite ant aliejaus (iš visų pusių) kartu su šiek tiek pasirinktų prieskonių.
  2. Suplėšykite arba supjaustykite pasirinktas salotas.
  3. Susmulkinkite agurką, mangą, svogūną, pomidorus. Perpjaukite avokadą per pusę, peiliu įstrižai supjaustykite gabaliukais ir išimkite juos iš odelės su šaukšteliu.
  4. Paruoškite padažą: sumalkite visus padažui skirtus ingredientus (rankiniu arba kitu pasirinktu trintuvu). Malimas nebūtinas, tačiau taip daug geriau sumaišysite ingredientus ir kokybiškiau susmulkinsite tarkuotą imbierą.
  5. Sudėkite į indą visas daržoves, žoleles, tofu (pasirinktinai) ir sumaišykite su padažu.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis