Reikės:
1 porcijai
- Maždaug 40 g salotų mišinio
- 90 g tofu („Marinated“ rūšies)
- 35 g anakardžių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- Pusės sunokusio avokado
- ¼ nedidelio svogūno
- ⅓ nedidelės geltonosios paprikos
- 1 šaukštelio garstyčių (naudotos grūdėtos)
- 1 šaukštelių agavų sirupo
- 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių
- 2 griežinėlių konservuotų jalapenų (nebūtina)
- Šiek tiek druskos
Eiga:
- Susmulkinti apie ¼ svogūno, trečdalį nedidelės geltonosios paprikos ir jalapeno griežinėlius. Peiliu rombais supjaustyti vidinę pusęs avokado dalį ir išskaptuoti šaukšteliu, kad gautųsi nedideli gabalėliai. Viską sudėti į indą kartu su salotomis ir išmaišyti.
- Paruošti padažą – į indą sudėti garstyčias, agavų sirupą, šviežios citrinos sultis, žiupsnį druskos ir išmaišyti iki vientisos masės.
- Kubeliais supjaustyti tofu.
- Į keptuvę įpilti apie šaukštą alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti pjaustytą tofu ir kepti apie 4–5 minutes, vis pamaišant, kol paruduos. Tada sudėti anakardžius ir pakepti dar kelias minutes, kol paruduos ir anakardžiai. Užberti šiek tiek druskos ar kitų pasirinktų prieskonių (tinka jų mišiniai – bulvių, vištienos ir kiti) ir išmaišyti.
- Į salotas supilti padažą ir gerai išmaišyti. Ant viršaus sudėti keptą tofu ir anakardžius. Salotas galima patiekti su mėgstamomis sėklomis, duona ar kitais priedais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)