Gaivūs šaltibarščiai su sojų pienu

Tiek vasarą atsigaivinti, tiek žiemą vasarą prisiminti – šie šaltibarščiai bus itin lengva tradicinių šaltibarščių su kefyru alternatyvą. Pasigaminti užtruks vos keletą minučių!

Reikės:

1 porcijai

  • 90 g tarkuoto agurko (didelė sauja)
  • 140 g konservuotų tarkuotų burokėlių
  • Maždaug 300 ml nesaldinto sojų pieno
  • Šaukšto obuolių acto (galima pakeisti citrinos sultimis)
  • 2 ridikėlių
  • Šiek tiek svogūnų laiškų ir krapų
  • Druskos, jei reikėtų
  • Ketvirčio mažo svogūno

Eiga:

  1. Burokėlius sumaišyti su tarkuotu agurku, smulkintais ridikėliais, svogūnų laiškais, krapais ir svogūnu.
  2. Supilti sojų pieną ir obuolių actą (nuo acto sojų pienas sutirštės ir taps panašesnis į kefyrą).
  3. Papuošti krapais ir patiekti su virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis