Sorų košė

Sorų kruopų košė yra itin naudinga mūsų organizmui dėl joje esančių B grupės vitaminų, magnio, kalio ir kitų maistinių medžiagų.  Kviečiame pasigaminti.

Reikės:

4 porcijoms

  • 1 stikl. sorų
  • 2,5 stikl. vandens arba augalinio pieno, arba vandens ir pieno mišinio
  • Druskos žiupsnelio
  • Prinokusio banano
  • Patiekimui: cinamonas, uogos, vaisiai, keptas bananas (prinokusį bananą perpjauname išilgai ir apkepane keptuvėje ant kokoso aliejaus, galima panaudoti šiek tiek klevų sirupo, cinamono), riešutų sviestas, riešutai, sėklos ir kt.

Eiga:

  1. Iš vakaro – gerai sietelyje po tekančiu vandeniu nuplauti ir nakčiai užmerkti soras vandenyje.
  2. Ryte – nupilti vandenį, kuriame mirko ir praplauti sietelyje po tekančiu vandeni. Užpilti pieno ar/ir vandens, pasūdyti ir užvirti.
  3. Pavirus minutei ar dviem, išjungti ir 10-15 minučių palikti brinkti (dangčio nedarinėti).
  4. Sutrinti šakute bananą ir sudėti į košę, išmaišyti. Po 10 min. soros paprastai būna suminkštėjusios ir išbrinkusios. Jei dar trūksta minkštumo, palikite uždengtas dar keletą minučių. Jei sugėrė visą skystį – įpilkite papildomai. Dėti į dubenėlius, užberti uogų, cinamono, užsidėti riešutų sviesto ir kitų skanių priedų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis