Raktažodžiai:

Spanguolių padažas

Saldus, aromatingas ir lengvai paruošiamas spanguolių padažas su apelsino akcentu. Šiame pagarde nerasite nė gramo rafinuoto cukraus, kvapiųjų medžiagų ar kitų organizmui nepalankių medžiagų.

Reikės:

  • 300 g spanguolių (šviežių arba šaldytų)
  • 1 apelsino žievelės ir išspaustų sulčių
  • 80 g klevų sirupo (jei norisi, ir daugiau)
  • 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 2 cinamono lazdelių

Eiga:

  1. Sudėkite spanguoles į puodą kartu su apelsinų sultimis ir tarkuota žievele. Suberkite prieskonius – cinamono lazdeles, klevų sirupą ir maltus gvazdikėlius.
  2. Užvirinkite ir tada sumažinkite kaitrą.
  3. Ant silpnos kaitros virkite dar 15–20 minučių, kol spanguolės pradės minkštėti ir susidarys uogienę primenanti konsistenciją.
  4. Nuimkite nuo kaitros ir supilkite į dubenėlį, kad atvėstų.
  5. Patiekite su mėgstamais ingredientais. Padažą galite laikyti šaldytuve (sandariame inde), maždaug 3–4 dienas.

Už receptą dėkojame: Pure Nature (FacebookInstagram)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis