Reikės:
- 300 g spanguolių (šviežių arba šaldytų)
- 1 apelsino žievelės ir išspaustų sulčių
- 80 g klevų sirupo (jei norisi, ir daugiau)
- 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
- 2 cinamono lazdelių
Eiga:
- Sudėkite spanguoles į puodą kartu su apelsinų sultimis ir tarkuota žievele. Suberkite prieskonius – cinamono lazdeles, klevų sirupą ir maltus gvazdikėlius.
- Užvirinkite ir tada sumažinkite kaitrą.
- Ant silpnos kaitros virkite dar 15–20 minučių, kol spanguolės pradės minkštėti ir susidarys uogienę primenanti konsistenciją.
- Nuimkite nuo kaitros ir supilkite į dubenėlį, kad atvėstų.
- Patiekite su mėgstamais ingredientais. Padažą galite laikyti šaldytuve (sandariame inde), maždaug 3–4 dienas.
Už receptą dėkojame: Pure Nature (Facebook, Instagram)