Špinatų lietiniai įdaryti augaline file

Mėgaukitės įdarytais špinatų blyneliais su „Garden Gourmet“ augalinės file gabalėliais. Pikantiškas ir baltymais turtingas patiekalas.

Reikės:

  • 1 pakelio „Garden Gourmet“ augalinės file gabalėlių
  • 350 g šviežių špinatų lapų
  • 200 g vyšninių pomidoriukų
  • 375 ml augalinio pieno (migdolų arba avižų)
  • 200 g augalinės rikotos – pasigaminkite patys, sumaišydami augalinį fetos sūrį (100 g) ir augalinį jogurtą (100 g)
  • 200 g alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų

Eiga:

  1. Trumpai apkepkite 300 g špinatų (kol suminkštės).
  2. Nuskalaukite per sietelį po vandeniu ir smulkiai sumalkite drauge su augaliniu pienu maisto smulkintuve.
  3. Pamažu įmaišykite miltus – dėkite jų tiek, kad tešla netaptų per tiršta ir išliktų pakankamai skysta ir lengvai paskirstytų
    keptuvėje. Jei reikia, papildykite tešlą augaliniu pienu arba miltais.
  4. Perpjaukite pomidorus per pusę ir paruoškite likusius špinatų lapus.
  5. Paruoškite augalinę rikotą – sutrinkite augalinį fetos sūrį ir sumaišykite jį su augaliniu jogurtu.
  6. Lengvai pakepinkite „Garden Gourmet“ augalinės file gabalėlius (pagal instrukciją ant pakuotės).
  7. Įkaitinkite keptuvę ir įliekite šiek tiek aliejaus. Įpilkite į keptuvę nedidelį šaukštą tešlos ir pasukiokite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Pakepinkite ir po kiek laiko lietinius apverskite.
  8. Įdarykite lietinius špinatų lapais, „Garden Gourmet“ augalinės file gabalėliais, pomidorais ir augaline rikota.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis